Aseista ja amerikkalaisuudesta

Seuraavat postaukset tulevat sitten olemaan pieniä huomioita Amerikasta ja amerikkalaisuudesta. Ettäs tiedätte.

Amerikkalaisen lentokentän mukavuuksia

Amerikkalaisen lentokentän mukavuuksia

Meille sattui pieni episodi eräällä amerikkalaisella pikkukentällä. Tsekkaukset oli koneeseen tehty,turvatarkastuksesta läpi, matkalaukut menisivat Suomeen asti, lentokone lähtisi ajallaan. Koko konkkaronkka istui jo tyytyväisenä koneessa, kun tuli kuulutus. ”Kaikki jolla on reput mukana, voisitteko nostaa ne syliinne, niin tarkastamme ne.”

Täh? Koneeseen käveli poliisi, joka oli tosiaankin kiinnostunut vain repuista ja tarkasti ne perusteellisesti. Poliisin lähdettyä pois, kapteeni selitti asian. Turvavalaistuksessa jostain repusta oli ilmeisesti löydetty aselipas, joka oli sitten jostain syystä unohdettu ottaa pois. Muistivat kuitenkin, että kyseessä oli reppu.

Patruunalipasta ei kai löytynyt lentokoneissa tehdyissä tarkastuksista, joten kaikki koneet pysäytettiin. Matkustajat ulos koneista ja uudelleen turvacheckin läpi. Onneksi kyseessä oli pieni lentokenttä, joten koko terminaalin sulkeminen ei luonut ihan katastrofia. Kyllä siinä meitä kuitenkin useampi koneellinen oli odottamassa, joten yks sun toinenkin negatiivinen ilmaisu kaikui korvissa. No, parempi tunnin myöhästyminen kuin kaapattu lentokone.

Mutta kuka kantaa aselipasta repussaan?? Tämä puoli amerikkalaisuudesta – asehulluus – on niin vierasta minulle. Vertaillaan sitten tätä turvallisuuskysymystä Saksa-Suomi-Saksa lentoihin, joilla ei kertaakaan edes passia tarkastettu…

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Aseista ja amerikkalaisuudesta

  1. Minä en myöskään ymmärtänyt, kuka pitää asetta auton hansikaslokerossa, kunnes pöytäkeskustelussa useampi alle 30-vuotias nainen näin totesi tekevänsä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s