Tivolin joulu

Kuinkahan paljon näistä joulujutuista oikein uskaltaa kirjoittaa? Tuleeko jo lukijoille oksennus-reaktio.

Tivolinjoulu1

Yksi minun mielipaikoistani on Tivoli Kööpenhaminassa. Kun asuimme Tanskassa, meillä oli vuosikortti sinne. Juu, en tosiaankaan käy siellä huvipuisto-laitteiden takia – en taida olla itseasiassa kertaakaan mihinkään laitteeseen mennyt – vaan sen tunnelman takia. Tivoli on mielestäni aika uniikki.

Tivolinjoulu

Tivoli on auki kesäisin, Halloweenin aikaan ja jouluisin. Nimenomaan Tivolin joulusta nautin. Tänä vuonna teemana oli ”Russisk jul møder Nordisk jul”. Jotain venäläistä sinne oli rakennettu, mutta ei se minusta niin kauheasti läsnä ollut.

Tivolinjoulukuusi

Oli siellä porokin. Pari kappaletta. Ihan oikeita. Siellä ne syöpöttelivät heinää pienessä aitauksessa joulupukin kelkan vieressä.

tivolinporo

Yhden asian olin ehtinyt unohtamaan tanskalaisesta joulusta. Lumumba on Tanskassa yleisesti joulumarkkinoilla tarjottava drinkki, johon on kaakaoon sekoitettu rommia. Vai oliko se konjakkia? Tanskalaiset, auttakaa!

lumumba

Joka tapauksessa. Hyviin suihin kaakao meni.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Tivolin joulu

  1. Tykkäsin Tivolista minäkin, kun kävin siellä lasten kanssa, ja tykkään Tanskasta, Kööpenhaminasta, ihmisistä, ruoasta…. mutta se kieli on aika ernomasta, varsinkin kuunnella.(Ostin kielikurssin, että oppisin kuuntelemaan sujuvasti heidän äänteensä.) On tullut ajelluksi Tanskaa pitkin, poikin ja läpi eräitä kymmeniä kertoja. Tanskalaisista joulutavoista en tiedä juuri mitään muuta kuin ”nordisch”. Siis lisää niitä, ole hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s