Äiti, miksi se ei enää räpyttele silmiä?

Münchenin keskustassa on kävelykadulla museo, jonka ohi olen aina kävellyt. Jos museon nimi on Deutsches Jagd- und Fischereimuseum eli saksalainen metsäsys- ja kalastusmuseo, niin ei kovin läheltä mun intressejä liippaa…

Haahuilimme Tyttären kanssa kaupungilla, ja kun sillä alkoi mennä herne nenään, keksin, että tuonnehan me menemme. Mielessä kuitenkin oli, että toivottavasti siellä ei hirveän verisiä jahtikuvaelmia näytetä.

Täytetyjä eläimiä. Luurankoja. Pyssyjä ja onkia. Eipä se tosiaan niin minun makuuni ollut, mutta kyllä Tytär siellä sen tunnin verran jaksoi pyöriä. Lapsille oli tehty hands-on juttuja.

Enemmän ihailin itse tilaa. Museo oli kolmessa kerroksessa ja talo oli melkoinen. Aivan upea katto, portaikko. Kyllä ne vaan osasivat aikanaan mahtavasti rakentaa!

Mutta arvasin oikein – kyllä siellä Tyttärelle joutui valitettavasti elämän realiteetteja selittämään. Juutuimme katsomaan peuroista kertovaa videota ja siellä näytettiin, miten käy, jos peura tippuu vuorelta tai törmää auton kanssa.”Jos tippuu, voi tulla iso au-pipi, eikä sitten sydän enää lyö eikä räpyttele silmiä.”

Asia näköjään ymmärretty.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s