Kreikkalaista palvelua

Kävimme naapuriston kreikkalaisessa ravintolassa syömässä. Tuntuu siltä, että täällä Saksassa joka kortteliin kuuluu yksi italialainen ja yksi kreikkalainen ravintola. Tämäkin oli erittäin suosittu – paikka oli illalla ääriään myöten täynnä.

Tilasin jonkun kana-annoksen ja tzatzikin. Kaikilla ruoka maistui, annokset oli isoja ja itsekin jaksoin syödä vain osan. Tytär ei syöyt paljon yhtään, mutta kieltäydyimme tarjoilijan ehdotuksesta pakata annos mukaan. 3 pääruokaa, 3 Weissbieriä ja limsa – 45 euroa. Huomasimme, että sitä tzatzikia ei muuten ilmaantunut pöytään ollenkaan, mutta laskussa se oli mainittu. Huomautimme asiasta, ei ongelmaa, 4 euroa vähennettiin loppusummasta pois.

Olimme jo laittaneet takin päälle, kun tarjoilija tuli tuomaan vielä keittiön tervehdystä eli hedelmälautasta. Kiitimme ja söimme nopeasti lautasen tyhjäksi. Kun olimme ulko-ovella, tarjoilija tuli vielä juosten perään ja laittoi syliin viinipullon ja paketin. Hölmistyneenä kiitin – eihän siitä tzatzikin pois jäämisestä näin isoa asiaa pitänyt tehdä!

Kotona paljastui, että paketissa oli tzatziki-annos. Luulin, että tarjoilija olisi pakannut sen Tyttären annoksen mukaan ja meinasimme jo heittää paketin avaamatta roskikseen.

Että sitä vaan, että on asiakaspalvelua ja on asiakaspalvelua. Kortteliravintolat tietävät, että satunnaiset turistit tuskin paikalle eksyvät, vaan paikkaa pyöritetään kanta-asiakkaiden varassa. He panostavat ruuan lisäksi asiakaspalveluun. Mutta on se suomalaiselle aika eksoottista, kun asia hoidetaan vimpan päälle.

Eli menemme toistekin.

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kreikkalaista palvelua

  1. Näin ne bisnekset hoidetaan! Mulla tuli ihan lämmin sydän tänne Itävaltaan asti. Harvinaista toimintaa, ei voi uskoa että on totta!

  2. Oho? Mahtavaa! Täällä suomessa jos tuommoisesta huomauttaa, niin yleensä vastaus on ”Aha” tai kysyvä ”Niin?” Ihan kuin olisi itse tehnyt jotain väärää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s