Saksalaista naapurirakkautta

Saimme postilaatikkoon seuraavanlaisen lapun:

”Mitä meteliä ja tömistelyä kuului asunnostanne Halloweenina! Se oli kohtuutonta kaikille naapureillenne. Muistakaa, ettette ole yksin tässä talossa.

Jos tämä toistuu, soitamme varmasti poliisille. Ja ilmoitamme taloyhtiölle.”

Niin.

Meillä oli Halloween-juhlat, joihin kutsuimme 6 lasta äiteineen. Emme juurikaan soittaneet musiikkia ja viimeiset vieraat lähtivät kymmeneltä. Mutta ilmeisesti se oli liikaa naapureillemme.

Toivon totisesti, että poliisilla on muutakin tekemistä kuin tulla lastenjuhlia keskeyttämään.

7 ajatusta artikkelista “Saksalaista naapurirakkautta

  1. Voi apua miten ankeaa käytöstä. Naapurisopua ei varmasti edesauta moinen lappunen… Jos niin häiritsi niin olisivat soittaneet ovikelloa ja pyytäneet pitämään pienempää ääntä!

  2. Kyllä on ahdasmielisiä ihmisiä, varmaan vanhoja, katkeria ihmisiä jotka eivät ole ikinä eläneet ihan oikeasti ja nauttineet elämästä! Älä välitä, nokka pystyyn vaan! Kohtahan pääset sieltä pois!

  3. Jotenkin en oo kyllä ihan kauhean yllättynyt. Väittäisin, että vanhempi paikallinen sukupolvi syyllistyy tohon aika usein. Joko ilmoitetaan suoraan jollekin korkeammalle taholle tai valitetaan jälkeenpäin sen sijaan, että tultaisiin ite sanomaan, jolloin ois mahdollista keskustella asiasta… Ja iltakymmeneen astihan saa kyllä liikkua asunnossaan muutenkin kuin villasukissa varpaillaan. Ei kannata ihan liikaa hermostua – vaikkakin helpommin sanottu kuin tehty, tiedän.

  4. Niinpä. Olisi paljon helpompaa, jos ilmoittaisivat saman tien, että häiritään. Jos viestin saa vasta seuraavana päivänä, ei asialle voi enää mitään tehdä. Höh.

  5. Tuollaiselle ihmiselle on Saksan kielessä nimitys ”Querulant”: ruikuttaja;rettelöitsijä;riitapukari. Ikävää, että melkein joka talossa asuu yksi Querulantti. Taloyhtiö ei tee mitään, jos Querulantti ilmoittelee, ja poliisikin toivottaaisi korkeintaan ”hyvää iltaa” , mikäli kävisikin paikalla. Ikävää, että sait pahan mielen. Sitä paitsi Saksassa on kaikelle säännöt ja määräykset, eli myös sille kuinka usein juhlat ovat ”zumutbar” (kohtuullista) muille talon asukkaille klo 22 jälkeenkin, vaikka olisikin juhliin tavallisesti liittyvää ”meteliä” tai ”tömistelyä”. Halloween-lastenjuhlat illalla olivat varmasti ”zumutbar”tuolle naapurille.

  6. Paluuviite: Halloween-juhlat 2013 | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s