Museojalat

Ei voi pieni suomalainen kuin ihmetellä saksalaisia linnoja.

Tällä viikolla olen ollut aktiivinen ja käynyt läpi must-see paikkoja Baijerissa. Toinen oli Münchenin keskustassa sijaitseva Residenz. Aivan mahtava paikka, enkä tajunnutkaan, kuinka iso palatsi se olikaan. (Ja tietysti se typerä kameran akku tyhjeni heti kun ovesta sisään käveli.) Voin suositella paikkaa!

Toinen oli Münchenistä tunnin ajomatkan päässä oleva Chiemseen Königsschloss-linna, joka sijaitsi saaressa. Tällä viikolla on nautittu kultaisesta lokakuusta, joka tarkoittaa aurinkoisia päiviä, ruskaa ja parinkympin lämpötiloja. Täydellinen pikku retkelle, mutta valitettavasti kaikki muutkin saksalaiset ajattelivat niin. Autobahneilla oli ruuhkaa.

Ei saksalaiset linnanherrat kultauksessa säästele! Ei voi kuin ihmetellä sitä ylellisyyden määrää, missä ennen vanhaan on kylvetty. Saksalaiset ovat tietysti historiaansa tottuneet, mutta suomalainen maalainen – jossain Olavinlinnassa joskus kierrellyt – pyörittelee silmiään. Sanotaan näin, että Wau-hetkiä oli useita. Valitettavasti kameralla ei saanut sisällä kuvata.

Mutta kuka on huomannut kehittäneensä joskus ns. museojalat? Kun kymmenennen huoneen jälkeen sitä kultausta seinissä vaan jatkuu, marmorilattia kopisee ja niska pyörii kattomaalauksia ihastellessa, jalat vievät eteenpäin samalla vauhdilla. Kävely yksinkertaisesti automatisoituu.

Minulla nimittäin museotilanteessa käy juuri niin. Aina. Jotenkin sitä kadottaa itsensä siihen hetkeen ja automaatio ottaa kropassa vallan.

Kätevää.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Museojalat

  1. Residenz on kylla upea! Kun asuin vuosia sitten Munchenissa tuli kaytya melkein joka viikko uudessa museossa. Silloisen desperate housewifen onneksi siella niita kylla riittaa 🙂

    • Levotonta sorttia kun olen :), pidempi paikallaan olo ei ennen lapsen syntymaa paljon kiinnostanut. Tosin Saksassa tuli asuttua taysin silloisen kihlatun siivella, joka oli siella toissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s