Kastanjalehmä

Nykyisin kun Tyttären kanssa lähtee ulos, pitää varata takki, jossa on isot taskut. On nimittäin kastanja-aika.

Lapsilla tuntuu olevan intohimo kerätä kastanjoita ja mihinkäs muuhun ne sitten joutuvat kuin äitin taskuun. Koska ne tietysti pitää säästää. Kuuluu samaan kategoriaan kuin erityisen ihanat kukat ja kivet. Tai lehdet.

Kindergartenissa kastanjoita osataan tietysti hyödyntää ja yleisin syksyn askartelu on kastanjaketju. Tosin tämä perinne sai kovan kolauksen viime syksynä, kun eräässä tarhassa lapsi kuristui vahingossa ketjuunsa. Sen jälkeen ainakin meidän kindergartenissa tuli vanhemmille taas muistutus, että mielellään kaulakorut jätetään kotiin.

Kastanja-askartelu on niin yleistä, että markkinoilla myydään jopa kastanjaporaa, koska kovaan pähkinään on tietysti vaikea saada reikää. Jotkut Hausfraut käyttävät kuulemma ihan oikeata sähköporaa. Mutta hauska ajatella, että täällä käpylehmien sijaan tehdään kastanjalehmiä. Taas yksi eksoottinen tapa, jota tämä suomalaisäiti on saanut lapsensa kautta opetella.

Minä olen jättänyt suosista kastanja-askartelun pois. Hyödynnetään kastanjat mielummin kodin koristelussa.

 

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Kastanjalehmä

  1. Voi mä en ole ikinä ymmärtänyt näitä kastanjoita enkä tykkää niitä syödäkään. Karmeeta hommaa. Ihan yliarvostettua hommaa!

  2. Lapsista huomaa, että ihminen on luonnoltaan metsästäjä ja keräilijä: syö itse, mikä syötäväksi kelpaa (Maronen = syötävät kastanjat), syöttää eläimilleen tai keksii muuta kivaa. Nuo hevoskastanjat (Rosskastanie) kelpasivat hevosille rehuksi. Hevoset ovat hävinneet, nimi säilyi.

  3. Paluuviite: Kelluvat kukat | finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s