Teiniangsti

Edellisessä postauksessa tuli kommentti, että lukija tunnisti minut kuvasta. Terveisiä vain Tiinalle! Siitä on nyt parisenkymmentä vuotta, kun olen kotipaikkakunnaltani Etelä-Pohjanmaalta lähtenyt. Ja koska viimeiset kymmenen vuotta olen asunut ulkomailla, vierailut vanhempieni luona on olleet melko harvinaisia. (Tai no – kuinka paljon useammin olisin käynyt, jos Suomessa olisin asunut, on kysymysmerkki)

Sitä vain mietin, että kuinka olen ulkonäöllisesti muuttunut lukion jälkeen. Plus 15 kiloa ja rypyt, arvioisin noin karkeasti ottaen. Viimeksi kesällä siivosin vanhempien varastoa ja pelastin sieltä lukion aikaisia kuvia. Yöks. Niistä kuvista näkee, kuinka oma minä on vielä hukassa. Sellainen persoonallisuus puuttuu olemuksesta. Ja se tyyli oli kyllä aivan kauhea.

Selluliittia on vaikka muille jakaa, vatsamakkaroita on kertynyt ja ryhtikin on jotenkin lopahtanut. Silti viihdyn kyllä omassa itsessäni sata kertaa paremmin kuin niinä teinivuosina. En kyllä kestäisi sellaista etsikkoaikaa enää, vaikka kuinka olisi elämä edessä.

Mutta miten ihmeessä silloin ajattelin, että kun teiniakneesta pääsee irti, on aikuisena täydellinen iho? *miettii hän ja rassaa leuan finniä*

3 ajatusta artikkelista “Teiniangsti

  1. Itsehän olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että on siistiä lähestyä kolmeakymppiä. Mitä kauemmaksi pääsee teiniajasta, sitä parempi! On kerrassaan auvoisaa tuntea itsensä ja nauttia elosta ilman tuota jatkuvaa epävarmuutta. Plus kaikki aikuisjutut on kivoja eikä tylsiä, kuten silloin joskus oli tarve sanoa 😉

  2. Ihan samaa mietin kun katson nuoruuden kuvia. En haluaisi mennä takaisn tuohon elämänvaiheeseen missään nimessä. Nyt on hyvä olla. Oi mä muistan nuo Bogartin pojat, oli kivaa musaa silloin…”Princess, I´ll always love you…”

  3. Voi Oili – kun ollaan neljääkymppiä lähellä, elo vasta auvoisaa onkin! Toisin sanoen ei enää välitä, mitä muut ajattelee susta, vaan keskittyy vain itseensä.

    Niin, me taidetaan Sofia olla saman ikäisiä! Bogart kuuluu niihin vaiettuihin menneisyyden salaisuuksiin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s