Löytyi!

Taannoin tuskastelin Dirdl-jumissa, kun sitä aivoihin syöpynyttä visiota siitä perinnepuvusta ei meinannut löytyä enää mistään. Enhän minä uutta pukua tarvitse – varsinkin kun sitä tulee käytettyä vain muutaman kerran vuodessa – muttakun muttakun…

Ilokseni voin ilmoittaa, että pitkän ja tuskaisen etsiskelyn jälkeen puku löytyi!

Itse puku on mustaa, hieman kuviollista kangasta ja essu on ihanaa tummaa liilaa. Ja numeroa pienempi kuin aikaisemmat. Tarkoittaa sitä, että parin litran olut-massin jälkeen tämä Kotirouva ei sitten paljon hengittele…

Mutta on se vaan hassua, miten sitä uusiin kuvioihin sopeutuu. Vierastin itse tuota pukua melkolailla, kun Saksaan muutin. Se vain näytti niiiin hassulta. Ja täällä Baijerissa tuota pukua käytetään varsin usein – se ei ole todellakaan mikään muinaisjäännös mummoilta.

Ja nyt tyytyväisenä itse sujahdan pukuun heti kun vaan tilaisuus on. Hmm, kolme dirdendeliä kaapissa. Jos muutto muutaman kuukauden kuluttua Atlannin toiselle puolelle tulee, ehkäpä saan ne aina  käyttöön edes Halloweenina.

 

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Löytyi!

  1. Tyylikäs perinteiseltä vaikuttava puku! Dirndlit ovat nättejä, mutta täällä Pfalzissa ihmiset varmaan nauraisivat kippurassa, jos sellaisessa näyttäytyisin. Atlantin toisella puolella on myös entisiä saksalaissiirtokuntia, jotka vaalivat perinteitään. Riippuu siitä, mihin muutat, löytyykö Oktoberfestejä. Helloween on hyvä idea: tekonenä ja musta hattu kruunaavat tuon komeuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s