Zombiet kerjuulla

Münchenissä ei kerjäläisiä ole paljoakaan. Ei ainakaan siinä määrin, mitä Helsingissä kesällä oli. Itselläni on melko ristiriitainen suhde heihin. Helppoa olisi vaan kävellä ohi, mutta omatunto kolkuttaa. Onko heillä todella kaikilla suuri hätä vai onko kerjäys ammatti?

Kaupungilla törmäsin myös toisenlaisiin ”kerjäläisiin” tai taisi tuo enemmänkin katutaidetta olla.

Ryhmä zombieksi naamioituneita nuoria ilmestyi kuin tyhjästä keskelle aukion hälinää. Kävelivät hitaasti, zombiemaisesti ja säikyttelivät ohikulkijoita, jotka eivät olleet heitä huomanneet. Tytärkin pelästyi pahanpäiväisesti.

Hassua, miten sitä mielellään antaa näille katutaiteilijoille roposen, mutta kerjäläiselle ei. Katutaiteilijoilta kun mieltää saavansa vastineeksi jotain, mutta kerjäläiselle kolikon anto on yksipuolista toimintaa. Mutta sen kolikon anto ei ole juurikaan minulta pois. Talvella ja syksyllä minulla onkin kolikkoja taskussa ihan tätä varten, mutta kesän hamekautena kukkaron kaivaminen käsilaukusta tuntuu niin vaivalloiselta, etten niin paljon sponsorointia harrasta.

Eilen +27, tänään +14. Kolikonheittely-kausi alkakoon.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Zombiet kerjuulla

  1. Periaatteesta en anna kerjäläisille mitään. Kerjääminen on kiellettyä ja rahankeräykseen tarvitaan Ordnungsamtin lupa. Ordnungsamt valvoo myös sitä. Tänä vuonna en ole enää nähnyt Romanian kerjäläisiä kaduilla, vaan ainoastaan katusoittajia. Oletan heillä olevan siihen luvan. Satunnaiset katutaiteilijat saavat minulta euron, jos esitys on hyvä.

  2. Valitettavasti kerjäämisen taustalla on yleensä järjestäytynyttä rikollisuutta. Rahat siis menevät muihin taskuihin, kuin kerjääjälle. Näitä ihmisiä pitäisi auttaa jollain muulla tavalla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s