Tsekkaus

Inhoan lääkäreitä. Tai ei siis lääkäreitä sinänsä, vaan loogista ajatusta, että jos vastaanotolla käydään, on yleensä sairas. Sen takia en kai ole saanut aikaiseksi hommata omalääkäriäkään täältä.

Gynelle sain itseni raahattua ja seinällä oli mielenkiintoinen juliste: tarjolla oli yli 35-vuotiaille ilmainen ihotarkistus. Ja inhottavia melanooma-kuvia tietysti koristamassa ilmoitusta. Hyvä idea, ajattelin, kun noita luomia riittää ja marssin heti varaamaan ajan.

Tarkistus takana ja kaikki hyvin. Hoidin sen englanniksi, koska klinikalla kaikilla tuntui olevan kieli hallussa. Ensin hoitaja tarkisti luomet ja sen jälkeen lääkäri tuli tarkastamaan epäselvät tapaukset.

Mutta hieman omatunto soimasi, kun hoitsu tekin kyselyään aluksi. Edellinen käynti ihotautilääkärillä? – öö, ei koskaan. Edellinen terveystarkastus? -öö, 4 vuotta sitten…

Tarvitsisikohan parantaa tapansa.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Tsekkaus

  1. En ole minäkään käynyt koskaan ihotautilääkärillä ihan vain tarkastuttelemassa ;). Joka maassa on vähän omat tavat. Esim. meidän vakuutukseen kuuluu silmälääkärikäynti kerran vuodessa, mikä on mielestäni tosi hyvä juttu. Suomessakin yritin käydä säännöllisesti, mutta siellä katsottiin aina ihmeissään, jos varasi ajan ihan vain tarkastukseen. Vähän siihen tyyliin, että mikset mene näöntarkastukseen optikolle. En kuitenkaan mennyt silmälääkärille ensisijaisesti näöntarkastukseen vaan silmientarkastukseen. Niihinkin voi kuitenkin ajan myötä tulla kaikenlaista vaivaa, joka ei omaan maallikkosilmään välttämättä oireile.

  2. Ei huolta. Sairausvakuutukset maksavat sairaudesta johtuvat käynnit sekä ihosyöpäscreeningin 35 ikävuodesta alkaen 2 vuoden välein. Muita terveystarkastuksia suositellaan 45 ikävuodesta alkaen. Ne on maksettava omasta pussista, mikä saattaa olla iso investitio, ja toivottavana tuloksena on, että tutkittu asiakas on täysin terve. Hintaa pitää kysyä lääkäriltä etukäteen. Tarkkaa tietoa antaa esim. brosyyri ”Gesundheits-TÜV Frau” (naisten terveyskatsastus). Sen pitäisi löytyä jostakin telineestä yleislääkärien odotushuoneista ja sairausvakuutusten tomistoista.

  3. Mä olen alkanut käydä säännöllisesti Suomi-lomien aikana Suomessa jos jonkinlaisella lääkärillä siitä asti kun muutimme tänne maailman ääriin. Yritän estää sairauksia yllättämästä, koska en halua, että mitään vakavampaa täytyisi sitten ruveta täällä hoitamaan. En halua käydä täällä lääkärillä enkä varsinkaan sairaalassa, jos vain voin sen välttää. Teilläpäin on siitä hyvä, että hyvälle lääkärille pääsee varmasti oikean hädän tullen aika sukkelaan, eli ihan kaikkea ei tarvitse koko ajan etukäteen epäillä ja tarkkailla. Se on varmasti ihan myönteinen asia. Vaikka toisaalta olen huomannut, että mun mieltä kyllä säännölliset tarkastukset rauhoittavat! Hyvä tietää, että on taas vähän aikaa erilaisten ruumiinosien osalta terveen paperit 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s