Suomi-huomiot

Ulkosuomalaisen pieniä huomioita Suomesta. Nyt olimme tänä vuonna jo kolmatta kertaa Suomessa, joten käymme siellä suht koht usein. Tämä johtuu lievästä painostuksesta – ainut lapsenlapsi on tärkeä… Ja olihan se Suomi toki paratiisi lapsellekin. Mutta niihin huomioihin.

– Kassat tervehtivät. Tämä ei ole nimittäin ollenkaan itsestäänselvyys Saksassa. Sinänsä hassua, sillä Saksassa tervehditään esim. hisseissä ja rapuissa, mikä taas ei Suomessa ole niin tavallista (vai muistelenko 10 vuoden takaisia juttuja??). Iloinen Hei tuli aina kaupassa vastaan!

– Suomalainen telkkari on paljon parempi mitä Saksassa. Tuijottaisin koko päivän, jos vaan saisin luvan (ja niinhän minä tuijotinkin). Toisaalta, mielipide taitaa olla katsojasta kiinni, mutta tällaisia sisustus- ym naisiin vetoavia ohjelmia tuijottava katselee mielellään Suomen laajaa valikoimaa. Usko pois.

– Ne juopot vaan pistää silmään katukuvassa. Sellainen ei vaan tule Saksassa vastaan. Miten sitä Suomessa asuessa olikin jotenkin hyväksynyt ne ihan tavalliseksi asiaksi… Ei hyvä.

– Suomen kesä on kylmä. Suomen 20 astetta ei ole sama kuin Keski-Euroopassa. Nimimerkillä Taas vilustunut ja liian kevyet vaatteet pakannut.

Tässäpä muutamia. Jatkan postauksia mm. teemoilla marjat, maalaiselämä ja turismi.

2 ajatusta artikkelista “Suomi-huomiot

  1. Olet oikeassa, erittäin ystävällistä, kassoilla reippaita ihmisiä, mutta lenkkipoluilla ei tervehditä aamulla klo 8 vaikka kuinka hymyilin ja sanoin kahdella kilelllä huomenta, god morgon. Lapsetkin sanoivat kun olimme olleet Stockmannilla varmaan 3 tuntia että täällä ihmiset ovat niin mukavia. Onhan niitä eroja, mutta kyllä täällä Itävallassa on myös ihmeellistä menoa ja niin junttikansaa, ei voi aina suomalaisia solvata. Uusi sukupolvi on ihan eri maata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s