Siinä paremmassa luokassa

Oletko sellainen tavallinen matkustaja? Sellainen, joka lentää kyllä melko usein, mutta visusti siellä sikaluokassa. Oletko miettinyt lampsiessasi ensimmäisten rivien ohi, että kuka siellä business-luokassa oikein matkustaa?

Hah. Me. Siis tällä kertaa. Suomen reissu tehtiin Finskin pisteillä. Turistiluokkaan ei ollut enää pistelippuja, joten napattiin ne busineksestä. Ja maksettiin silti yli 200 EUR. (Tai siis Mies maksoi ja oli ansainnut vahvoilla pakaralihaksillaan ne pisteet reissaamalla pitkin maailmaa työnantajan piikkiin. Puhutaanpas asioista oikeilla nimillä.)

Olikos se sen väärti? Jaa, noh… Kun lennon pituus on vähän yli 2 tuntia, ei business-luokan edut pääse niin esille. Olihan siellä ruuat, jotka sai syödä oikeilla välineillä, ilmaiset viinit ja iltapäivälehdet, mutta eipä se sen mieltä ylevämpää ollut. Mielikuva business-luokasta oli vahvempi kuin todellisuus.

Kätevää oli kuitenkin lentokentillä loungien käyttö. Tytär pysyi aloillaan keksiä mussuttaessa ja minä säästyin lentokenttäkuolemalta. Ja kieltämättä check-in jonotuksen välttäminen oli plussaa.

Suomeen päin lentäessä olimme matkassa kaksistaan Tyttären kanssa, mutta pois päin tullessa Mies oli samalla lennolla. Arvatkaa, miten hän matkusti? Ihan tavallisessa economy-luokassa. Siinä seuraavalla rivillä, sen verhon takana.

Livautin hänelle vaivihkaa business-luokan ilmaiset raksut. Ihan kiusan vuoksi.

6 ajatusta artikkelista “Siinä paremmassa luokassa

  1. Businessluokassa matkustaminen on kyllä jotain, mitä olisi kiva kokea. Varmaan ei ole mitenkään erikoista, mutta kun siitä on niin paljon puhuttu… 😀 Yksi kaveri sai juuri viime viikolla työmatkalla korotuksen economy-luokasta firstiin Atlantin ylittävällä lennolla, ja ykkösluokassa hänellä oli oma pieni huone lentokoneessa!! Se olisi jo aika hienoa. 🙂

    Noista loungeista tuli mieleen, että jos ei jo ole, niin kannattaa ehkä hankkia Diner’s-kortti. Tosi monella kansainvälisellä kentällä Euroopassa on niiden lounget, joihin pääsee sisään kaikki luottokortin haltijat. Kortti on tosin törkyhintainen, mutta ensimmäisen vuoden saa usein ilmaiseksi, ja olen kuullut huhuja, että jatkovuosistakin saa alennusta neuvottelemalla asiakaspalvelun kanssa puhelimessa.

  2. Juu, Finnair tarjoili economyssa aamutuimaan folioon pakatun kolmiolevän kädestä syötynä ja kahvia pahvimukista + servetin sormien pyyhkimistä varten. Riittipä tuokin 2 t:n lennolle, ja kotona Pfalzin viinimailla on kuitenkin paremmat viinit. Aamuvirkkuja Helsinki-Vantaan check-inn:ssä ei ollut edes jonotukseen asti. Pääasia, että sain istumapaikan! Lapsien kanssa matkustaminen on luku sinänsä. On koettu.

    • Leivän kanssa pärjää 2 tuntia ja kun en ole viinien erikoistuntija, en voi oikein kommentoida makua. Ja jos aamulennolla lentää, ei viitsi oikein viinejä aamukahvin sijaan maistella…

  3. ”Mies oli samalla lennolla. Arvatkaa, miten hän matkusti? Ihan tavallisessa economy-luokassa”
    Aivan huippua!! Terkkuja takapenkille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s