Kippis Kindergartenista

Nyt on Kindergartenien kesäjuhlien aikaa ja niin meilläkin sitä vietettiin. Oli näytelmää, beatboxingia ja mahtava buffet. Äidit olivat taas pistäneet parastaan ja leivottu oli oikein urakalla. Minun osuutena oli ne perinteiset muffinssit.

Viime vuonnakin postasin juhlista ja ihmettelin alkoholia lastenjuhlissa. Tällä kertaa ei ollut kuohuviini-tarjoilua, mutta juomiseksi myytiin oluita sun muita. Uutuutena kioskissa oli booli. Jep, heti ostin ja oli hyvää.

Olen varma, että Tyttärestä tulee isona kenguru. Sen verran pomppi muiden lasten perässä pitkin pihamaata. Mutta oli kiva nähdä, että kavereita hänellä taitaa olla. Äiti aina huolehtii.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Kippis Kindergartenista

  1. Onpas oikein ihanat tarjoilut! Näin suomalaisesta näkökulmasta: ihan kateeksi käy! Silloin, kun omat muksut olivat tarhaikäisiä, tuli koluttua yksi jos toinenkin tarhan juhla… ei puhettakaan tarjoiluista, joulu/kevätjuhlat vedettiin läpi vajaassa tunnissa.

    Taidan muuten olla äinoa äiti mailmassa, jota aina alkoi kovasti nukuttamaan lasten joulujuhlissa, jotka vietettiin yleensä pimennetyssä salissa…?

  2. Suomessa ei kai oikein voisi tarjota maksullisiakaan alkoholijuomia päiväkodin juhlissa kun homma lähtisi joiltain vanhemmilta sitten ehkä käsistä…? On Suomessa kuitenkin sen verran erilainen alkoholikulttuuri kuin monessa muussa maassa.

    Vaikka ihan hyvänä pitäisin sinänsä sitä, ettei lasten juhlissa olisi alkoholia tarjolla. En vaan tiedä onko se suomalaisuutta minussa vai mitä!

  3. Taitaa täällä Suomessa lakikin jo tulla vastaan tuossa alkoholitarjoilussa -päiväkotihan on tarhantätien työpaikka ja aika ankarasti täällä suhtaudutaan alkoholijuomien tarjoilemiseen/nauttimiseen työpaikoilla ja työaikana. Voisi kyllä olla aika hyvä säväys lyödä vanhemmille skumppalasit käteen kevätjuhlien alkajaisiksi! 😀 Mutta aika vähän loppujen lopuksi täällä Suomen päiväkodeissa panostetaan mihinkään juhliin. Valitettavasti juhlista jää aina sellainen ”väkisin läpi vedetyn” ohjelmanumeron tuntu.

    Lisäksi täällä on menty jyrkästi siihen suuntaan, että mitkään juhlat eivät saa olla tunnustuksellisia -siis uskonnollisesa mielessä. Päiväkodin joulujuhlissa ei esim. esitetä enää joulukuvaelmaa, näkyvillä ei saa olla enkeleitä, eikä uskonnollisuuteen viittaavia joululauluja (Enkeli taivaan esimerkiksi) esitetä. Nyt juuri on puheenaiheena se, tullaanko kouluissa kevätjuhlissa tulevaisuudessa laulamaan Suvivirttä. Nämä kaikki siis sen takia, että nykyään päiväkodeissa ja kouluissa on niin montaa eri uskontokuntaa edustavia oppilaita, ettei haluta loukata ketään.

  4. Pia, ihan mielenkiintoinen toi uskonto-veto. Nimittäin täällä on taatusti enemmän muu-uskontoisia, mutta niin vaan kaikki katoliset juhlat täällä käydään läpi. Ja kaupungin pitämä päiväkoti. Minullekin on tullut monet katoliset tavat tutuiksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s