Pompsu-sydän

Kävin cardio-testauksessa eli sydämeni toiminta tarkastettiin. Kiitos kysymästä, kaikki kunnossa. Verikokeiden tulosten perusteella minulla on ollut pusutauti ainakin kahdesti, joten suositeltiin, että kävisin parin vuoden välein sydämeni tarkistuttamassa.

Mutta lääkäri kyllä aiheutti minulle melkein sydänkohtauksen…

En ollut kyseisen lääkärin kanssa ennen toiminut. Periaatteessa haluan puhua aina englantia, jos keskustellaan terveydestä tai rahasta, mutta nyt jostain syystä hoidin kaikki saksaksi. Lääkäriä kiinnosti kovasti se, että tulin Suomesta ja sanoi, että olin hänen ensimmäinen suomalainen potilas.

Kaikki meni hyvin, kunnes tein lähtöä. Hän sanoi minulle selvällä suomenkielellä ”Sisu”.

Kuka ulkomaalainen tietää sellaisen sanan, kysyn vaan! Ensimmäisenä opetellaan yleensä  lukusanat tai kiitos/anteeksi/terve jne, mutta että sisu.

Saisi olla herra Sydänlääkäri pikkasen varovaisempi. Ihan sydän pompsahti.

4 ajatusta artikkelista “Pompsu-sydän

  1. Mäkin törmäsin Lontoossa Kanadalaiseen mieheen, joka tiesi Suomeksi ainoastaan sanan Sisu. Kysyin, että mistä ihmeestä se sen tiesi, niin kuulemma kun oli opiskellut Venäjän ja Pohjoismaiden historiaa, oli sana mainittu siellä useasti. Tiesi myös sanan eri merkitykset. autot, pastillit ja sen ”läpi harmaan kiven” -sisumentaliteetin. Olin aika yllättynyt, mut en onneks saanut sydäriä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s