Ulos siitä!

Muistatteko, kun lapsena piti aina mennä pihalle. Jos oli kaunis ilma, ei sitä pitänyt sisätiloissa tuhlata.

Se ajatus on takaraivoon jäänyt, vaikka olosuhteet ovat muuttuneet. Täällä aurinkoa riittää enemmän kuin Suomessa, kesäkausi on pitkä. Palamisen vaara on todellinen ellei aurinkorasvoista muista huolehtia. Talvi on lyhyt eikä paukkupakkasia ole.

Tulee kuitenkin huono omatunto, jos ei ole nokkaansa pahemmin päivällä ulos työntänyt. Kun se aurinko kerrankin paistaa. Juujuu, se paistaa huomennakin yhtä kuumasti. Seuraavassa maassamme vähintään kolmenkympin kesähelteet on jokapäiväistä. Muuttuukohan asenne, kun ilmastointia arvostaa enemmän… Kuumissa maissa asuvat – kertokaahan ulkona olostanne!

Mutta tänään… Eikös parvekkeella olo lasketa ulkoiluksi?

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Ulos siitä!

  1. Meillä paistaa melkein joka päivä aurinko, aina on kuuma ja linnut laulaa. En ota stressiä siitä, että ulkona pitäisi viettää aikaa… Huomenna on todellakin lähes joka päivä uusi kaunis päivä. Toistekin ehtii siis tosiaan ulos. Ja itse asiassa ajatus ulkoilusta stressaa usein enemmän. Ilman aurinkovoidetta palan päivällä ulkona viidessätoista minuutissa, 30 suojakertoimen kanssa uhkaan kärtsätä tunnissa (tuli vahingossa testattua tässä muutama päivä sitten). Ja joka tapauksessa on niin kuuma, että ulkoleikit ovat aikamoista työtä. Ihan aamulla ja taas iltapäivällä neljän jälkeen ulkona voi auringon ja kuuman puolesta yleensä jopa vähän hengatakin, mutta se ei kyllä tosiaan näissä oloissa ole mulle se prioriteetti.

    Meillä on useamman kerran käyty sellainen keskustelu täällä kotona, että lapset pyytää päästä ulos ja äiti ehdottaa, että jospa katsottaisiin mieluummin joku kiva DVD 🙂

  2. Toivoinkin, Kata, että kommentoisit belizeläistä ulkoilemista!

    Juu, olin sitten eilenkin ulkoilemassa koko päivän. Partsilla, pokkari kädessä. Mies kantoi tankkausta välillä. Ja tuli nyt mieleen, että muistanut siellä edes niitä parvekekukkia kastella.

  3. Ehkä vähän huono kommentoida ”kuumasta maasta” kun täällä olen vasta kuukauden ollut, ja talvisin täällä kuitenkin sataa välillä jopa lunta, mutta koska auringonpaiste on samaa tasoa kuin Saharassa, olen jo oppinut, että klo 13-15 ei ulos käytännössä kannata ilman hyvää syytä mennä (aurinko on korkeimmillaan klo 14), ja kun ulkona on +40 niin ilma EI ole kaunis. Erikseen siitä säätiedotuksissakin varoittelivat silloin: DRINK PLENTY OF FLUIDS. STAY IN AN AIR-CONDITIONED ROOM AND STAY OUT OF DIRECT SUNSHINE.

    • Jenkkilään vie tie. Kun pitää odotella noita viisumi-asioita, niin ei mitään konkreettista voi vielä tehdä. Sen takia turha vielä huudella asiasta blogissa sen enempää.

  4. Minulle on molempina täälläasumisvuosina tullut kevään ensimmäisinä suomalaisittain kesälämpiminä päivinä tämä ulkonaolemispakotus. Viime vuonna huhtikuussa, tänä vuonna maaliskuun helteissä. Mutta kesäkuun loppuun mennessä, kun tappokuumia päiviä on ollut jo jonkun verran, tästä verenperintönä tulleesta syyllisyydestä pääsee eroon, ja itse rajoitan keskipäiväulkoilun minimiin, ja muunkin ulkoilun lähinnä viiden minuutin kävelyyn uima-altaalle + siellä polskimiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s