Italialaisia havaintoja

Olimme siis italialaisella rantalomalla, tarkemmin sanottuna Gradossa. Paikka valikoitui Miehen business-matkakohteen mukaan. Ihan puhtaasti rantalomalla en Italiassa aikaisemmin ole ollutkaan, täysin uusi kokemus. Pieniä havaintoja siitä – kokeneemmat kommentoikoon, koskevatko jutut pelkästään tätä kohdetta vai yleisesti koko Italiaa.

– Hertti sentään, Italiahan on kallis maa! Ajattelin sen olevan suurinpiirtein samaa tasoa Saksan kanssa, mutta pieleen meni veikkaus. Ulkona syömisiin piti varata melkein puolet hintaan lisää verrattuna Saksaan.

– Ah, paikallisuutta! Jossain Mallorcalla oli tottunut, että siellä ei paljoa espanjaa kuule, mutta Gradolla juttu oli toisin päin. Rannat kansoittivat italialaiset itse.

– Saksa rules, siis kielen suhteen. Pitänee paikkansa tosin vain Pohjois-Italiassa. Englantia ei paljoa puhuttu, rantaravintolassakin oli saksankielisiä opasteita.

Menu Turisticosta huolimatta onnistuimme löytämään myös kohtuullista ruokaa. On se italialainen ruoka vaan niin hyvää. Rakastuin uudelleen sardiineihin.

– Olen tainnut olla ihan tynnyrissä kasvanut, koska en ole aikaisemmin törmännyt maksullisiin rantoihin. Parikymppiä päivä – hyvin ne osaa rahastaa.

– Itselleni suurin yllätys oli, että Gradohan oli oikea kaupunki. Jotenkin oletti Espanjan turistipaikkojen jälkeen, että ”keskustat” ovat vaan turistikojuja. Nyt paikasta löytyi jopa vanhakaupunki.

Tällaisia mietteitä. Meille riitti lapsiperheenä se ranta, joten vaatimuksemme kaupungin/majapaikan suhteen eivät ehkä ole samantasoisia kuin muilla. Ihan kiva paikka kuitenkin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s