Rakkaus veteen

Suomalaisena sitä on tottunut olemaan veden äärellä. En ole koskaan asunut paikkakunnalla, jossa ei olisi ollut joko järveä tai merta.

Saksassa järvet ovat vähän harvemmassa, kuten myös Münchenissä. Tämä kompensoidaan maa-uimaloilla. Loistava keksintö – lähimmässä uimalassamme on suurella nurmikentällä peräti 5 uima-allasta. Näitä maa-uimaloita on Münchenin kokoisessa kaupungissa webbisivujen mukaan kahdeksan.

Müncheniläisille on rakas myös Isar-joki, joka kulkee kaupungin läpi. Ihania hiekkarantoja se ei paljoa tarjoa, kuten kuvista näkee, vaan melko kivikkoista tuo ranta on. Toisaalta, mikäs siinä grillaillessa.

Lapsen kanssa kun on, saa sille varata crocsit jalkaan. Kivikkoisella rannalla ne on varsin kätevät ja ei haittaa vaikka niillä kahlaisi. Muuten en kyllä crocseja hänellä täällä kehtaa pitää, kaikki nauraisi. Mitenkähän ne vaan on Suomessa itsensä niin lyöneet läpi?

Itse en välttämättä niin näistä kivirannoista pidä – suomalaiseen luksukseen tottuneena – mutta Tyttärelle tämä menee läpi kympillä. Kolmenkympin helteillä mikä tahansa vesilähde kelpaa.

Elokuun Suomenreissua odotellessa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s