Sima-katastrofi

Harmi se on se pienikin harmi.

Sisko toi vapuksi simauutetta. Ihanaa, simaa en olekaan saanut pitkään aikaan ja tein ensimmäisen satsin heti toukokuussa. Join ne sitten yssissein, kun Tytärkään ei oikein ymmärtänyt sen päälle. Ei haitannut.

Toisesta satsista tein isomman ja laitoin tuplat uutetta ja hiivaa. Virhe. Ensimmäinen pullo suorastaan räjähti pitkin seiniä. Maku oli hiivainen, ei yhtään makea. Suruissani kuitenkin säilyttelin muita pulloja jääkaapissa ja toivoin ihmettä. Piti sitten vaan antaa periksi, ei maku miksikään siitä muuttunut. Viemäristä alas kaikki vaan.

Sima olisi vaan ollut niin ihana hellejuoma. Vielä yhteen satsiin ainekset. Joskohan sitä jo uskaltaisi…

 

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Sima-katastrofi

  1. Me teimme täällä Belizessä yhdeksi vapuksi silloisen suomalaisen au pairin kanssa simaa ihan alusta asti, hyvää tuli ja autenttisen makuista ilman mitään uutteita (en edes tiedä mitä simauute on 🙂 ja vaikka täällä ei ollut tarjolla sitruunoita vaan jouduimme käyttämään niitten sijaan limettejä. Netistä löytyi useampia ohjeita simalle ja niistä yhdistelimme sopivan reseptin. Kaikkea ei ole siis vielä menetetty, vähän pitemmällä kaavalla saat kyllä vielä hyvät simat tehtyä!

  2. Mitä se simauute on? Ämpäriin vaan sitruunamehut ja kuoret, sokerit ja pieni hippu hiivaa, siitä se syntyy ilman uutteitakin!

  3. Oon samaa mieltä edellisten kanssa, eli alusta alkaenhan siman saa myös erittäin helposti aikaan. Fariinisokeria tai jotain sen sukulaistakin löytyy kaupoista, ei tarvinnut nyt vappuna edes etsiä pitkään. Kein Problem siis!

  4. Niin, katopa vaan, että ihan alusta asti sitä vois tehdä… Jos suoraan sanotaa, eipä tullut edes mieleenikään! Kiitos vinkistä, naiset!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s