Lukemisen onni

Ulkosuomalaisen ikuinen ongelma on omankielisen lukemisen saatavuus. Minulla on kausittaisia lukusessioita, joissa kuluu pokkari per päivä. Kirjojen puutteessa luen vaikka ne oman hyllyn sen-kymmeneen-kertaan luetut kirjat uudelleen.

Yleensä raahaan Suomesta puoli matkalaukullista kirjoja. Nyt siellä pari viikkoa sitten lomalla ollessani tapahtui sellainen ihme, että matkalaukkuuni kertyi vain yksi vaivainen kirja. Syynä on tämä:

Laitoin viime kuussa ahdingossa Facebookin viestin, jossa kaipasin lukemista. Pari kaveria raahasikin sitten repullisen kirjoja minulle lainaan. Oi tätä onnea! Ja kun lisäksi jemmassa on Suomesta ostettuja lehtiä ja Miehen Amerikoista ostamat tuliaiset on vielä lukematta, näyttää lukukiintiöni seuraavalle kuukaudelle melko turvatulta.

Vielä kun näiden sateiden tilalle tulisi aurinkoa, niin saisi kotirouva pakata lukemiset ja kaffekupin matkaan ja mennä parvekkeelle nauttimaan.

 

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Lukemisen onni

  1. Minä luen nykyisin suurimmaksi osaksi norjan kielellä. Mutta pari viikkoa sitten oli pakko saada jotain uutta suomenkielistä luettavaa ja tilasin norjalaisesta nettikirjakaupasta kaksi Arto Paasilinnan vanhaa romaania. Ihan vaan siksi, kun tämän kevään aikana on useampi paikallinen täällä kysellyt kirjailijasta… On ollut vähän aukko sivistyksessä.

    Mutta sulla onkin aika mukava pino luettavaa!!!

      • Itse ratkaisin ongelman hankkimalla Sonyn e-kirjan. Voin suositella. Miellyttävä lukukokemus. Lisäksi hankin kannet laitteelle, jossa mukana pieni lukuvalo. Nyt ei mieskään enää iltaisin valita, että lukemiseni häiritsee; valo ei häikäise, eikä sivujen rapina häiritse 😉

      • Meillekin tuli itseasiassa Kindle perheeseen. Hmm… Pitäis vaan ottaa nyt selville, miten siihen suomenkielisiä kirjoja ostetaan. Kiitos muistutuksesta, Karlis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s