Juhlitaan

Pieni juhlapäivä-postaus. Äitienpäivää juhlitaan täällä Saksassa samana päivänä kuin Suomessa, mutta myös Isänpäivä on täällä toukokuussa.

Äitienpäivä-juhlinta on suomalaisen kaltainen. Juhlalounas, lapsilla nätit vaatteet, kukkia. Tytär puhui viikkokausia salaisuudestaan, mitä tehtiin Kindergartenissa ja harjoitteli siihen kuuluvaa runoa. Onnenkiveksi salaisuus sitten paljastui. Miehen paketista tuli bling-blingia Swarovskin rannekoruun.

Isänpäivää juhlitaankin sitten eri tavalla. Perinteinen tapa on, että isit menevät keskenään kaljoittelemaan. Se siitä perheen arvostuksesta. Meillä isi onneksi pysyi kiltisti kotona. Mutta toisaalta, hänpä juhliikin isänpäivää ainakin se kaksi kertaa vuodessa, kun pitää noudattaa saksalaisen lisäksi myös suomalaista kalenteria.

Vaikka pakollinen juhla tuo äitien/isänpäivä onkin, onhan se kiva, että juhlitaan. Saa taas Tyttären kortteja säilytettäväksi piirustusalbumiin.

2 ajatusta artikkelista “Juhlitaan

  1. Typerin ”juhla” (lainausmerkeissä!) tuo saksalainen isänpäivä. En tunne ketään, joka sitä viettäisi. Kuulin taannoin, mistä se on saanut alkunsa, mutta unohdin saman tien. Ei sen puoleen meillä vietetty Suomessakaan isänpäivää. Kukanhan senkin on keksinyt sen jälkeen, kun muutin Suomesta? Varmaan kirjakauppiaat. Olipa viisasta panna se myöhäissyksyyn huonoille keleille, etteivät isät mene retkille juomingeille saksalaisten ”virkaveljiensä” malliin. Saksalaisen äitienpäivän ovat Amerikasta lainanneet kukkakauppiaat leikkokukkien myynnin edistämiseksi.

    • Toi on kyllä omituinen tapa juhlia saksalaisilla. Eikö sana isä nimenomaan viittaa perheeseen? Ei silloin keskenään miesten kanssa pitäis olla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s