Maalari maalasi taloa…

Meillä oli kuukausi sitten ilmoitus alaovessa, että ikkunoiden pielet tullaan maalaamaan. Siinähän olikin sitten tarpeeksi tekosyytä A) jättää ikkunat pesemättä B) parveke laittamatta. En oikein tiennyt, mitä tuo maalaus-ruljanssi oikein sisältää, joten odotin sitä kauhulla.

Koska taloyhtiö oli päättänyt maalata koko korttelin, kesti aikansa ennenkuin maalaripojat meidän taloon ehtivät. Ja tietysti ajankohdaksi valikoitui silloin, kun Mies on poissa. Tajusin toki, että minunhan pitää ikkunalaudat ja edusta tyhjentää. Ai niin, ja ne verhot ottaa pois.

Aamulla puoli kahdeksalta keski-ikäinen viiksivallu soittaa ovikelloa ja tarkistaa, mites pikkurouva on suoriutunut raivaus-operaatiostaan. Pahoittelin huonolla saksallani, että tuo olohuone on hieman vaiheessa. Sattuisiko olemaan herralla työkaluja, muuten ei saada ikkunatankoja pois ja ikkunaa auki?

Meillä on sellaiset 12 ikkunaa, joten kyllä 5 hengen työporukalla muutamakin tunti siinä vierähti. Minä istuin käytävässä ja surffasin. Sitten pojilla olikin tauon paikka. Heräsi kysymys: pitääkö minun olla sosiaalinen ja kohtelias?? Päätin, että kai sitä pitää vaivautua. Tarjosin maalareille kahvit. Juu ja keksiäkin oli.

Sosiaalinen en jaksanut olla, vaan linnoittauduin loppuajaksi puhumaan puhelimeen vessassa. Oli sen verran kiivaita keskusteluja, suoranaista huutoakin varmaan kuului oven läpi, etteivät uskaltaneet tulla vaivaamaan ennenkuin olivat lähdössä. Kiitos ja kumarrus, mutta voi itku sitä sotkua. Pelkästään olohuoneessa meni tunti sen hiomapölyn siivoamiseen.

Mutta nyt on kevätsiivous tehty ja parvekekin kukkia vaille. Kosketus saksalaiseen maalari-ammattikuntaan on saatu. Onneksi meidän perheessä ikkunoiden pesu on ollut perinteisesti Miehen työtä. Sitä ihmettä odotellessa.

5 ajatusta artikkelista “Maalari maalasi taloa…

  1. Olen jo kauan aikaa ajatellut kysyä, että voisitko tehdä jonkinlaisen vertailun Saksasta ja Tanskasta? 🙂 En ainakaan muista lukeneeni sellaista blogissasi. Ja olet kuitenkin asunut molemmissa maissa hyvän tovin, niin sulla on varmaan vähän perspektiiviäkin asiaan 🙂 Mä asun tällä hetkellä myös Saksassa ja mua vähän kutkuttelisi etsiä töitä Tanskasta, mutta kun en ole eläissäni edes käynyt siellä, ellei koneenvaihtoa Kastrupilla lasketa. Joku siinä Tanskassa vaan puhuttelee mua, ja olen lukenut paljon kaikkea hyvää. Jos et halua postausta tehdä, niin minulle voi lähettää vaikka sähköpostiakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s