Osa 4: Viini

Olemme päässeet toiseksi viimeiseen osioon Outin Hexatonissa. Viini pitäisi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tähän karjukurkkuun ei viiniä oikein kaadeta. Viikko jo kurkku tukossa – eikötämämilloinkaanlopu?

Meidän perhe juo alkoholia ihan mielellään. Mutta se, että yhden viinipullon kumoaisimme edes kahteen pekkaan yhdessä illassa on harvinaisuus. Juon viinilasillisen mieluusti, teen drinkin kuohuviineistä vasemmalla kädellä, mutta harvemmin humalassa olen. Tässä vaiheessa kolmeakymppiä humaltunut olotila lähinnä nolottaa.

Saksa on Sektin luvattu maa eli täällä kuohuviini on ihan arkijuoma. Meidänkin jääkaapissa on aina kuoharipullo kylmenemässä, tosin juomme yleensä italialaista proseccoa eniten. Tämä osoittautui erittäin käteväksi, koska sain vapun aikoihin simauutetta tuliaisiksi. Simaa en olekaan juonut pitkään aikaan, joten hetihän sitä piti tehdä. Ja maistui aivan mahtavalta!

Pienen merenneidon lakitus Kööpenhaminassa 2005. Tanskassa asuvien suomalaisten perinnetapahtuma, kunnes itse lakitus kiellettiin…

Niin, mikä sitä simaa ja proseccoa yhdistää? Siman pullotus. Jääkaappi näytti oikein juhlalliselta, kun sinne ahdettiin ylimääräisiä prosecco-pulloja täynnä simaa. Ja arvaa vaan menikö ne pullot sekaisin! Hieno drinkki tehtynä lasissa, vain kuoharia vailla ja enkös sinne mennyt liruttamaan sitä simaa.

Jotenkin oudon kauaksi eksyttiin taas tästä Outin Hexatonin aiheesta… Ei siis tavoite viinistä taida tällä viikolla toteutua, ei tällä kurkulla. Lopetan tämän omituisen viini-kuohari-procecco-sima-vappu -postauksen siihen, että paljastan juhlivani vapun aattona aina nimpparipäiviäni!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Osa 4: Viini

    • Ihan totta! Me lähettiin sieltä pari vuotta sitten ja silloin se oli kielletty. Kyllä suomalaiset siellä kokoontui, mutta merenneitoon ei saanut koskea. Kiva jo se taas on sallittua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s