Rothenburg

Leikimme turistia ja kävimme Rothenburg ob der Tauber -nimisessä pikkukaupungissa, joka sijaitsee parin tunnin automatkan päässä Münchenistä luoteeseen. Rothenburgia on kovasti mainostettu Lonely Planetin listoilla, joten pitihän se tsekata.

Keskiaikainen kaupunki on todellakin turistipaikka. Enkä ihmettele, olihan se sen verran hyvin säilynyt. Monien jotenkuten sotien pommituksista säästyneiden saksalaisten kaupunkien vanhat osiot ovat kyllä makeita, mutta harvassa on kokonaisuutena näin isona säilynyt keskiaikainen kylä muureineen ja kaikkineen.

Kaupunkia kiersi parin kilometrin pituinen muuri, jota pitkin voi kävellä. Rothenburg oli mäen päällä ja sieltä oli hienot näkymät alas laaksoon. Tosin kun me siellä kävimme, oli harmaata ja sateista ja puutkaan eivät vielä pahemmin vihertäneet.

Rothenburgin erikoisuus ovat Schneeballen eli sellaiset tippaleipien tapaiset leivokset, joita ainakin meillä syödään lähinnä joulumarkkinoilla. Joka kulmassa oli niihin erikoistuneita kauppoja ja mielikuvitusta oli kyllä käytetty täytteiden keksimisessä. Ihan hauskojahan nuo olivat syödä, mutta ei niitä montaa mussuta vuoteen.

Tepastelimme pitkin kaupunkia, ihmettelimme vanhoja taloja ja koitimme viihdyttää Tytärtämme, joka ei ollut niin fiiliksissä kaupunkikierroksilla. Huoh. Onneksi leikkipaikka löytyi. Ja ei ollukaan mikään hassumpi maisema – kyllä rothenburgilaisten lasten kelpaa muurien varjossa leikkiä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s