Autolle käy!

Ensimmäinen ajotunti takana! Postasin viime viikolla, että alan uudelleen autokoulun, jännittää ihan sairaasti ja tunnen itseni tyhmäksi teiniksi. Osittain tulevan mahdollisen maastamuuttomme takia joudun pakostakin ratin taakse istumaan, joten se on nyt vaan kärsittävä. Jos äitinikin ajaa, miksen minäkin!

Autokouluni on vain naisille tarkoitettu ja kouluttajat ovat naisia. Opettajani Nina oli kolmikymppinen varsin mukavantuntuinen nainen ja tulimme hyvin toimeen. Hän suositteli uudelleenalkajalle 10-kerran pakettia hintaan 450€.  Yksittäiset tunnit ovat 43€ kipale, Autobahnilla ajaessa 58€. Millaisia hinnat ovat Suomessa/muissa maissa, tiedättekös?

Lisäksi tarjolla oli mielestäni varsin mielenkiintoinen opetuskerta: ”Seminar für Frauen mit Fahrangst” eli seminaari ajopelkoisille naisille. Siinä kuulemma käydään läpi tilanteita pikkuryhmässä ihan psykologin kanssa. Ei mikään pössömpi idea. Koulussa on varsin paljon uudelleen alkajia kuten minä eli joilla jo ajokortti on, muttei ole ajanut. Ajelen muutaman kerran ja jos oikein pahalta tuntuu, voisin ihan hyvin harkita seminaaria. Luulen tosin, että minun ahdistukseni hälvenee ajamalla.

Mistä olen erityisen ylpeä, on se, että hoidan tunnit Ninan kanssa saksaksi. Kaksi vuotta on kulunut saksantuntien aloittamisesta ja nyt osaan suuni avata. Puolet mitä puhun on täysin potaskaa kieliopin suhteen, mutta saan näköjään itseni ymmärretyksi, osaan puhua small talkia ja – mitä tärkeintä – ei tarvitse miettiä kahta minuuttia yhden lauseen muodostusta. En välitä enää, jos kaikki ei niin täydellisesti ulos tule. Sen kun vain puhuu.

Nina sanoikin, että minun varmaan pitäisi maksaa tuplahint, koska saan saksanopetusta samalla kertaa. Ei kyllä aiemmin ole pahemmin autosanastoa tullut harjoiteltua. Ja eiköhän Ninakin opi kaikki näppärät suomalaiset kirosanat ajotuntien ohessa. 

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Autolle käy!

  1. Tsemppiä autokouluun! Sulla jo kuitenkin se ajokortti on, niin varmasti tulee menemään oikein hyvin! Munkin pitäisi sinne autokouluun varmaankin mennä. Ikinä en ole tarvinnut niin paljon, että olisin itteäni sinne saanut. Nytkään en tartte, mutta kun se autokin perheessä on ja lasten kanssa se kyllä helpottaisi. Tanskassa siitä(kin) lystistä saa vaan maksaa niin hitosti, mutta silti. Hmm….

  2. Kiitos Nollis ja Susan kannustuksesta. Katsotaan vain kymmenen tunnin jälkeen, onko sitä ajovarmuutta vai vaaditaanko toiset kymmenen tuntia…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s