Rieska-ihme

Perunan käyttö on vähentynyt meillä huomattavasti sen jälkeen kun olemme Suomesta muuttaneet pois. Meillä syödään umpeloosia (tunteehan kaikki tämän pohjalaisen ilmaisun??) vain muutaman kerran vuodessa. Olisikohan vastareaktio lapsuuden ruokiin?

Kun koto-Suomessa sitten käy, tuntuvat arkiruuat luksukselta. Tytär syö ihan innoissaan puuroa, kaikki marjajälkkärit on taivaallisia ja kiisseli on eksoottista. Joten ostin sitten kai Suomi-ikävissäni perunapussin kaupasta täältä. Hyvin meni perunat, lihapullat ja sienikastike kaupaksi Tyttärelle.

Ahaa-elämys tuli jäljelle jääneiden perunoiden käytöstä. Miksi kukaan ei ole kertonut, että perunarieskan teko on noin helppoa? Munia, pikkasen jauhoja ja suolaa muusiin ja jopas on lämpimäiset leivottu. Ihan selkeesti mä olen taas ollut ulkona näistä keittiöjutuista…

Kyllä minusta vielä oikea pullantuoksuinen Kotirouva vielä kouliintuu!
(Muita yksinkertaisia kotirouvien salaisuuksia saa jakaa mulle. Please.)

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Rieska-ihme

  1. Sä olet jo joku aika sitten keksinyt yhden mun parhaista kotirouvan ”salaisuuksista”: ruuan tilaaminen ravintolasta suoraan kotiin pelastaa illan aina silloin tällöin.

    Nuo perunarieskat on tosiaan ihan käsittämättömän helppoja tehdä ja niin hyviä! Yksi meidän au paireista teki niitä perunamuussin jämistä ja jätti minulle reseptin. Täytyy yrittää muistaa tehdä niitä taas.

    Samainen au pair tutustutti minut myös tähän reseptiin: http://www.elovena.fi/#/Resepti/5/338/
    Tosi helppoa ja hyvää!

  2. No katsos! Näin se menee! Bravo! Nyt vaan kokkailemaan ja kokeilemaan ja paras mauste on rakkaus ja ilo! Huomenna pyöräytät ihanat perjantain pizzat ja lauantaina teet maukasta pastaa. Ei mitään vaikeeta ja nuo rieskathan näyttävät aivan mahtavilta, tulee ihan nälkä tässä kun istuskelen teemukin kanssa.

  3. Mä olen ihan sata-varma, että olen maailman surkein kotirouva. Jospa sitä ottaisi tavoitteekseen vaikka kokeilla kerran viikossa uutta reseptiä!

  4. ”Umpelooset” on hyvinkin tuttuja: otettiin pojan kaveri mukaan pohojanmaan reissulle, jossa mummo tarjos umpeloosia ja jauhelihakastiketta. Pari päivää kotiinpaluun jälkeen tämän pojan äiti soitti ja kyseli ohjetta kuinka umpeloosia valmistetaan, kun oli kuulemma ollut maailman parasta ruokaa!! Että sillä lailla. Kunpa vaan itekin osais arvostaa kuoriperunoita yhtä paljon =o)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s