TV:n lumo

Kuinka koukussa olet televisiosarjoihin? Minultahan on tv jäänyt vähemmälle saksalaisen dubbauksen vuoksi. Alkuun en voinut sietää dubbausta ja nyt on telkkarivieroitus toteutunut. Vaikka ymmärtäisinkin jo suurimman osan, ei televisiota tule enää katsottua.

Ystäväni on kuitenkin koukuttanut minut erääseen sarjaan. Onko Suomessa – tai missä maassa nyt asutkaan – näkynyt BBC:n Sherlock Holmesia? Maailman paras sarja. Olen täysin myyty. Ystänäni osti dvd:nä pari ensimmäistä kautta, diilasi minulle ja olen nyt narkkari.

Kaipaan jotain sarjoja. Esim Gray’s Anatomyssa on vaan kertakaikkiaan niin paljon lääketieteellistä sanastoa, että saksannos menee minulta paljolti ohi. NCIS-sarjaa tilaan Lovefilm-palvelun kautta, samoin kuin True Love-sarjaa. Mutta kaikki uutuudet menee ihan pakostakin minulta sivu suun.

Toisaalta tv:n poistaminen illoista on positiivista. Tosin sijaistoimintoa, kuten netissä roikkumista, on havaittavissa. Samoin kuin lukemisen lisääntymistä. Minulla on akuutti kirjapuute. Joudun lukemaan Scarpetta-sarjaa sen kymmenennen kerran. Hei te tutut, lähettäkää minulle kirjoja!

Mainokset

9 ajatusta artikkelista “TV:n lumo

 1. Meillä ei ole vuosiin ollut telkkaria, mutta mies imuroi kaiken mitä viitsin pyytää. Viime vuosi meni Teho-osaston parissa ja äskettäin aloitin Gilmoren tytöt, sen tosin lainasin ystävältä dvd-versiona (kaikki 7 kautta). ’Good wife’-sarjasta pidin kovasti myös. Jossain vaiheessa koetin katsoa Ylen Areenan kautta ’True blood’-sarjaa, sillä rakastan noita kirjoja, mutta tv-sarja on muokattu niin kummalliseksi, etten tunnista tarinaa.

 2. Täällä näkyy Sherlock Holmes! PBS-kanavat näyttävät uskollisesti yksi toisensa perään kaikki suosikki-brittidekkarini, kuten Poirot, Marple, Midsomerin murhat, Inspector Morse ja Inspector Lewis. Ihan en voi sanoa koukuttuneeni Sherlock Holmesiin, mutta on se paras ikinä näkemäni Sherlock Holmes tv-sarja. Suomessakin sitä on näytetty, koska muistan siskoni kanssa siitä olleen puhetta.

  Telkkaria tulee katsottua liikaa, mutta en täällä ole oikein koskaan oppinut viikottaisten sarjojen lähetysaikoja. Päivittäiset Daily Show’t ja Konttori-uusinnat muistan ja satunnaisesti katson. Ainut tällä hetkellä näytettävä sarja, johon olen koukussa, on Mad Men. Täällä alkoi hiljan viides kausi, ja olen ihan yhtä myyty kuin aiemmin, ja lisäkutkutuksena on se, että nyt näen ensiesityksen, eikä tarvitse odottaa sarjan Suomeen tuloa, tai mieheltä saatuja latauksia. 🙂

  • Mulla on tuo ihan sama ongelma täällä missä suurin osa televisiotarjonnasta koostuu Yhdysvaltain kaapelikanavista: en koskaan tiedä milloin mikäkin ohjelma tulee. Monissa sarjoissa on viikkojenkin taukoja vaikka periaatteessa sarjassa on sesonki päällä. En pysy perässä joten katson mitä milloinkin tv:stä tulee. Ihan liian paljon tositv-juttuja…

 3. Oletko tutustunut TVKaistaan? Ihan loistava palvelu mun mielestä, näkee kaikki Suomessa tulevat ohjelmat ja tallenteita voi katsoa neljän viikon ajan. Ainoa huono puoli on, että mitään ei näe suorana, mutta ohjelmat tulee kyllä nopeasti katsottaviksi.

 4. Susanna, kiitos Good Wife -vinkistä. Sitä en ole ollenkaan katsonut.

  Pilvi, britti-dekkarit on parhaita! Multa on mennyt Mad Menkin ihan ohi. Ja kerropas postaapa enemmän tuosta omituisesta tv-ongelmasta vaikka omassa blogissasi. Miten niin ei sarjoilla säännöllisiä lähetysaikoja ole? Kata kanssa!

  Tiia, pitänee ihan tosissaan harkita tuota TV-kaistaa. Sehän ei ilmeisesti kalliskaan ole.

  • Ei siinä oikeastaan sen ihmeempää, kuin että kanavia on tuhottomasti ja kuten Kata mainitsi, uusia jaksoja tulee muutama viikko siellä sun täällä. Yleensä samaan aikaan ainakin yhden kauden, mutta kun ainakaan minun ylpeyteni ei anna tilata mitään TV Guidea kotiin (kun minähän en ole TV:n orja…) jään yleensä alunperinkin pimentoon lähetysajasta.

   TV:n katselu menee yleensä näin: Avaan telkkarin tietämättä mitä sieltä tulee, sillä ainut järkevä keino selvittää mitä tv:stä tulee on kaapeliboksin ohjelmaopas. Valitsen ohjelmaoppaan näyttämään suosikkikanavat. Selaan niiden n. 70 kanavan tämänhetkisen ohjelman, totean ettei mitään tosi hyvää tietenkään ole näytillä. Jään silti katsomaan jotain vähemmän mielenkiintoista tai mieltäylentävää. Tai vaihtoehtoisesti, huomaan että joku tosi hyvä elokuva, dokkari tai brittisarja on pian loppumassa. 😛

   • Onneksi sulla on kanavia, mistä valita, Pilvi! Tai liika taitaa olla liikaa. Meillä näkyy noin kolmisenkymmentä ja taitaa olla sellaiset 5 kanavaa, joita oikeasti seuraan…

 5. Me katsellaan suomi telkkua, ja hyvin näkyy. Otettiin se oikeastaan lapsia varten, ettei suomen opetus jää vain minun varaan. Pikkukakkosessa tulee uutta sanastoa… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s