Kielikade

Saksantunnilla keskusteltiin tänään kielen opiskelusta. Onko vinkkejä antaa muille, oppiiko itse helposti ja mitä tekisi toisin, jos voisi saksankielen opiskelun aloittaa uudelleen.

Kyseltiin sitten, kuinka monta kieltä kukin osaa. Otin luokassa ensimmäisen sijan, kun kerroin osaavani joten kuten 8 kieltä. Mutta jos oikeasti lasketaan, pari olen jo sen verran unohtanut, että olen ehkä ruokalistan-lukemis-tasolla… Ja miten sujuva lopuissa olen, on suhteellisuuskysymys. Itse en sujuvuudella tosiaankaan liputtaisi.

Mutta mikä itseasiassa ketuttaa eniten, on sen turhien kielten määrä. Jos käyttökieliin lasketaan joku suomi ja tanska, niin who cares! Norjan kielen ymmärtämisellä ei tässä maailmassa pitkälle pötkitä, ruotsin apu on nolla. Olen niiin kade kaikille niille, joilla on joku valtakielistä äidinkielenään. Ajattele nyt, saksalaiset opettelevat vain englannin ja ranskan, niin kappas kun EU-työpaikat aukenevat. Espanjalaiselle tulevat saman kieliryhmän ranska ja italia vähän niin kuin ilmaiseksi. Puolalaiselle muiden slaavikielten opettelussa ei mene kauaa. Näin tietysti kärjistetysti, mutta totuutta tuossa on pisara jos toinenkin.

Onhan se Virokin ihan kiva maa ja kieli hauska, mutta olisivat esi-isämme vähän voineet miettiä, kun kielisuvun valitsivat. Finno-Ugrilla ei maailmaa oikein valloiteta.

Nimimerkillä
Prepositiot on perseestä

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kielikade

  1. Tiedän tunteen ja yritän vältellä maita missä en usko ihmisten puhuva englantia. Helpotuin Hampurin matkalla viime kuussa kun huomasin ettei englanti ole ongelma!

    • Jotenkin sitä suomalaisena olettaa, että ainahan kaikki englantia puhuu. Mutta eipäs se niin yleistä täällä Keski-Euroopassa olekaan. Pohjois-Saksassa englanti ei varmaan ongelma ole, mutta annas olla, kun saavutaan tänne syvään etelään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s