Baijeriin, mars

Minullahan sitä varsinaista Suomi-ikävää ei ole. Koti-ikävä suuntautuu enemmänkin perheeseen ja kavereihin, mutta Suomea en sinänsä kaipaa. Teen kodin sinne, missä Mies ja Tytär ovat, maalla ei ole väliä.

Säännöllisesti tosin raahaan velipojan meille vierailulle perhe-ikävän iskiessä. Lievää uhkailua (”kummityttösi pitää sinutkin osata tunnistaa!”) ja lahjontaa (”lentoliput, ole hyvä”) käyttäen sain taas Veljen meille. Ei ollut oluen olutta jääkaapissa, Tytär kieppui ympärillä jatkuvasti ja telkkaristakaan ei ymmärtänyt dubbauksen takia mitään. Kuinkahan vaan tuo Veli meillä viihtyi… Taisi huokaista helpotuksesta, kun sai paeta lapsiperhe-elämää omaan kotiinsa hiljaisuuden keskelle.

Mutta eikö se vaan ole kätevää, kun on sukulaisia eri maissa? Tuskin Velikään itsekseen olisi oppinut syömään saksalaista Weisswurstia tai lähtenyt ajelemaan Alppirinteille tai ihmettelemään Münchenin pubeihin FC Bayernin ottelun tuomaa innostusta. Paljon enemmän sitä tavoille oppii paikallisilta kuin turistioppaan johdattelemana.

Että meidän suvun maailmanvalloitusta odotellessa.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Baijeriin, mars

  1. Teillä asuu kaikki muut suomessa? Meillä neljästä sisaruksesta yksi on asunut vuoden australiassa, yksi ensin 10 vuotta englannissa ja nyt singaporessa, minä espanjassa, englannissa ja nyt italiassa. Yksi serkku löytyy ruotsista ja toinen monacosta. Ainoastaan jouluisin ollaan yleensä samassa maassa. 😀 Se on se pohjalaanen kulkuriluonne!

  2. Juu, nyt minä yksin meistä kolmesta sisaruksesta pitää ulkomailla tällä hetkellä majaa. Kyllä se vaan niin on, että jos kerran lähtee, kulkuriksi sitä tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s