Talvinen Suomenlinna

Suomen viikonloppuna kävin mitä eksoottisimmassa paikassa. Suomenlinnassa. Vai ootteko te Suomenlinnassa käyneet keskellä talvea? Minulla siitä kesäkeikastakin taitaa olla kymmenisen vuotta.

Pelkästään Suomenlinnaan meno oli niinkuin ulkomaille olisi eksynyt. Lautan odottaminen – kulkee kerran, pari tunnissa – ja siitä sekunnilla myöhästyminen, luo tunnelmaa. Jää kolisee lautan kylkeä vasten ja pelkästään sen sohjon katseleminen saa varpaat kipristelemään kylmästä.

Ja se täydellinen hiljaisuus. Kun paksu lumi peittää autotonta saarta, jossa ne harvat ihmiset viettävät iltaa kotiensa paksujen seinien takana, omien kenkien narskunta lumisilla teillä kuulostaa huutamiselta.

Mutta yllätyin, kuinka asuttu saari itseasiassa on. Lautalla oli kymmeniä ihmisiä seurana ja asuntojen ikkunoista loistivat valot joka puolella. Mutta eikö siellä mökkihöperöksi keskellä talvea tule? 15 minuutin lauttamatka kaupugille ei onneksi rajoita elämää, jos seinät kaatuvat päälle.

Oli se vaan. Kannatti lentää Suomeen pelkästään tuon elämyksen takia. Suomenlinna on taatusti yksi Suomen eksoottisimmista paikoista asua.

 

 

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Talvinen Suomenlinna

  1. :o) Meidän pikkukakkosen kummi asuu tuolla elämyksellisellä ja eksoottisella saarella. Koti, jossa olemme kyläilleet on Suomen vanhimmassa kerrostalossa, hyvin tunnelmallisessa, narisevalaittiaisessa ja korkeahuoneisessa asunnossa. Vallan ihana!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s