Minä ja Martha

Kun on viime päivinä pohdittu niin syvällisiä, jopa hieman ahdistaviakin ajatuksia, heitetään keveämpää vaihtoehtoa kehiin. Kunnon kotirouvana juuri imuroin ja totesin, että pölyjä voisi pyyhkiä vähän useammin. Portviini saa jäädä jo pari päivää jatkuneen päänsäryn takia kaappiin, huulipunaa ei ole tällä kertaa, mutta esitelläänpäs se Martha Stewartin lehti kuitenkin!

(Onkohan Martha – Martta, yleinen kunnollisen ja tunnollisen kotirouvan synonyymi kansainvälisestikin? Tuli vaan tuosta rouva Stewartin sattuvasta etunimestä mieleen.)

Matha Stewart. February 2012, sivu 82

Minulla ja Marthalla ei ole kauhean pitkä suhde ollut. Mies on nyt pariin kertaan Martta-lehtiä tuonut Jenkeistä, joten tutustun siihen pikkuhiljaa. Aikaisemmin se ei ole paljon kolahtanut, mutta lähenevä keski-ikäisyys tekee näköjään tehtävänsä. Marthan lehti napsahtaa muutamasta teemasta johtuen: organisointi, sisustus, askartelu, reseptit. Kääritään koko paketti kauniisiin kuviin, niin mukava lukupaketti on valmis.

Minähän olen järjestelijä, en siivooja. Huushollissamme on kaikki näennäisesti siistiä, matot ojossa ja kukkia pöydällä, mutta jos katsoo nurkkiin, voipi olla, että rouva Kotirouva ei ole sitten viime viikkoon imuroinut. Rakastan koreja, laatikoita. Haaveilen omasta pikku työhuoneesta, jossa olisi koko seinä kirjahyllyä täynnä ja sinne saisin organisoida oman pikkumaailmani pieniin, söpöihin laatikoihin. Käytäntö on kuitenkin toinen, mutta kuolaan Marthan lehden Ennen/jälkeen-tyylisille artikkeleille, jossa joku saa järjestettyä tavaransa kuntoon esteettistä näkökulmaa unohtamatta (ktso kuva).

Martha Stewart. February 2012. Sivu 126

Olen hurahtanut korttien tekemiseen. En ole erityisen luova, mutta on ihan kivaa näprätä jotain ja saada jotain näkyvää aikaiseksi. Lisäksi se on vallan kätevä vaihtoehto, kun pitää lapselle saada jotain tekemistä. Kortteihin onkin yleensä sisällytetty joku 4-vuotiaan varsin taiteellinen piirustus. Yleensä prinsessa-sellainen. Marthan lehdessä on mukana askartelujuttuja, josta saa ideoita. (Postaan tuosta uudesta harrastuksestani piakkoin erillisen jutun.)

Sitten, käsi sydämellä: Kuka teistä oikeasti kokkaa lehtien reseptejä? Kuka leikkaa niitä jopa talteen? Minusta ruoka-kuvia on ihana katsella, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi mitään tehtyä. Tosin se varmasti johtuu myös siitä, että meidän perheessä keittiö on paikka, jossa Mies viettää eniten aikaa. Olenko minä siis jotenkin erilainen ja tyystin tipahtanut tästä resepti-junasta pois?

Martha Stewart. February 2012. Sivu 34

En tiedä, olenko ainoa, mutta minä kiinnitän myös mainoksiin huomiota. Se on minulle ikkunaostoksilla olemista. Eikä minulla ole mitään lehden tuote-esittelyjäkään vastaan. Martha Stewart -lehdessä mainoksia on melko paljon ja nyt tuollaisia Amerikan ihmeellisyyksiä katsoo mielenkiinnolla. Suorastaan viihdyttävää, vaikka masennuslääkkeiden yleistä mainosmäärää vähän ihmettelenkin. Piti ihan laskea mainokset:
Ruoka 15
Lääkkeet 9
Lemmikkieläimet 5, Kosmetiikka 5
Loma 4, Kodintekstiilit 4
Askartelu 3, Organisointi 3, Kirjat 3, Puutarha 3, Pesuaineet 3
Korut 2
Vakuutus 1, Vaatteet 1

Mainoksista päätellen kohdeyleisö on siis ruuanlaitosta pitävä, lääkkeisiin luottava ja lemmikin omaava meikkaava nainen, joka haaveilee lomasta ja täydellisestä kodista. Melko läheltä siis liippaa. Miinus ruuanlaitto ja koira.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s