Kotirouvuudesta, vol. 2

Eilinen postaukseni Kotirouvuudesta sai muutaman kommentin, joten ajattelin jatkaa asiasta. Kiitos Kata ja Ronja viksuista ajatuksistanne!

Suomessa on tottunut siihen, että tasa-arvoisuus on pääsääntöisesti toteutunut. Eli kummatkin tekevät töitä, kaikilla on periaatteessa samat etenemismahdollisuudet. Miehien isyyslomaa ei enää ihmetellä, kotityöt jaetaan, lastenhoito on kunnossa. Tällä yhtälöllä perheessä tasa-arvoisuutta onkin helpompi mitata. Mutta mitä tapahtuu jos toinen jää kotiin?

Tämä on minun ongelmani. Ei, en ajattele sitten sekuntiakaan, että olisin jotenkin vähäarvoisempi ihminen kuin Mieheni. Mutta silti se tosiasia, että tulot on täysin Miehen kontolla, on hieman kallistanut tasapainoa. Konkreettista kontribuutiota perheeseen on vaikea mitata ellei palkkaa lasketa. Ja kun nurkkiin kertyy pölyä, kaupassakäynnitkin luisuu Miehelle ja en ota kaikkea vastuuta lapsesta koko aikaa, niin väkisinkin mieleen tulee, että mitä minä tähän kotiin tuon?

Minä tuon kodin. Jos minut poistettaisiin tästä kolmihenkisen perheemme yhtälöstä, ei yksikkömme enää sama olisi. Yhtälöstämme uupuisi enemmän kuin 33%, takaan sen. Vaikka on tärkeää pysyä yksilöinä, pitää ne omat intressit ja hommansa, on pikkuhiljaa tajunnut, että olemme perhe. Perheen eteen me töitä teemme, kaikkemme annamme ja paljosta myös luovumme.

Suomalaisen naisen tasa-arvon mitan takaraivoon takoneena on hankala kotirouvuutta syyllistämättä hoitaa. Onneksi pätemisen tarve on iän karttuessa pikkuhiljaa vähentynyt. Hetkistä nauttiminen, myös kotirouvana, on sallittua.

Huomenna aion imuroida. Ostan vaikka kukkapuskan, miehen piikkiin. Suukotan Tyttären poskea, taputan Miehen pyllyä. Eiköhän tämä tästä.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Kotirouvuudesta, vol. 2

  1. Kilistän täällä meksikolaisella oluella meidän kotirouvien kunniaksi 🙂 Pitkälti noin ajattelen kotirouvuudesta minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s