Leimapäivä

Saksassa sekä yksityiset ihmiset että yritykset käyttävät veroneuvojia, jotka rustaavat sen veroilmoituksen. Niin mekin. Ei olisi pieneen mieleenikään tullut sanakirjan kanssa tavata jotain veroilmoituksen täyttöohjetta. Kaikki kunnia niille ulkosuomalaisille, jotka itse ilmoituksensa tekevät! Me olimme laiskoja ja maksoimme palvelusta.

Palautustahan sieltä tuli. Toinen hyvä asia, mikä veroneuvojan kanssa kävi ilmi oli, että – toisin kuin meille oli kerrottu – lapsilisää ei voi mitenkään veroilmoituksessa vähentää. Me emme nimittäin olleet hakeneet sitä ollenkaan, koska luulimme, että saisimme sitten vaikka palautusta enemmän takaisin.

Veroneuvoja täytti Kindergeld-paperit ja sitten vain odottelemaan, millainen soppa syntyy. Olimme nimittäin kuulleet sellaisiakin kauhukertomuksia saksalaisesta byrokratiasta… Lisäselvityspyyntöhän sieltä sitten tuli. Piti kirjallisesti selvittää, jos kerran olimme oikeutettuja lapsilisään, miksi emme ole sitä aikaisemmin hakeneet.

Höh. Olisivat olleet kiitollisia, ettemme ole Saksalta tähän mennessä pyytäneet kuvetta kaivelemaan. Mitä se niille kuuluu?

Kiltisti rustasimme vapisevalla saksalla selityksen ja kävimme hakemassa leiman paperiin. Saksa on kuuluisa niistä stempeleistään. Sen seitsemän leimaa pitää hakea eri toimistoista aina yhtä paperia varten. Sähköistäkää nyt jo datanne!

Nyt odotamme jännityksellä, saammeko kahden vuoden lapsilisät könttäsummana tilille vai tarvisemmeko vielä leimoja. Kallistunen jälkimmäisen kannalle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s