Pakkasvarpaat

Saksassa on kylmintä 25 vuoteen. ”Siperian kylmät tuulet” on viikon ajan ollut iso otsikko uutisissa ja miinus-asteita taivastellaan muuallakin kuin pelkästään sääennustuksissa. Yöllä pakkanen voi viikonloppuna painua jopa -20 asteeseen. Päivällä täällä Etelä-Saksassa saadaan varautua jopa -10 asteeseen. Hui.

Kyllähän sitä suomalaisena kylmän talven kestää. Tai ainakin niin ajattelin. Mutta kun kymmenen minuuttia jouduin aamulla -8 asteen pikkupakkasessa kävelemään kaupungilla, niin vanhanaikaisestihan siinä kävi. Siinä meni pitkän aikaa ennen kuin ne varpaat sisätiloissa sulivat.

Kummasti oikean talvipukeutumisen unohtaa, kun sitä ei tarvitse. Kun miinus-asteen päiviä ei Baijerissa montaa talvessa ole, on talvikenkien ostossa kiinnittänyt huomiota enemmän siihen esteettiseen puoleen. Onneksi Suomessa olen jättänyt anopin hoitoon kunnon lämpösaappaat, niin on varpaat Suomen vierailuilla aina pelastettu.

Karpaasi minussa on siis menetetty. Kerään vielä rohkeutta mennä kelkkamäkeen tänä talvena. Kun kelkkamäet täällä ovat jopa 11 km pituisia, se hieman houkuttaa jopa tällaista sisäkissaakin. Nahkasaappaiden sijaan minulla olisi reippailuun vaelluskengät, jotka ostin mahdollisen Alppivaeltelun innoittamana. Sitten totesin, että ne vuotaa vettä.

Jospa se kotikissa vaan pitäisi nenänsä sisällä niin kauan kuin ulkoilmamyrkytyksen vaara on suuri. Ettei mene ihan pyllylleen tämä keski-eurooppalaisuuden opetteleminen.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Pakkasvarpaat

  1. Täälläkin on tällä hetkellä -22 astetta ja nuo Sorelin saappaat ovat aivan ihanat, minullakin on, mutta toinen malli. Rohkeasti vaan ulos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s