Kehumisen taito

Saksa on siinä mielessä edistyksellinen maa, että täällä tarjotaan lapselle jos jonkinmoista terapiaa. Tyttäremme saa seurakseen ergoterapeutin Kindergartenissa pari kertaa viikossa. Aivan mahtavaa.

Meillä oli keskustelu Ben-terapeutin kanssa ja hän antoi ihan hyvää palautetta. Ei Tyttärellä mitään suuria ongelmia fyysisesti ole ja hän on edistynyt lyhyessä ajassa hyvin. Isoin ongelma Tyttärellämme on kuulemma itseluottamuksen puute ja siihen terapia vastaisuudessa suuntaa kärkensä.

Kävimme keskustelun saksaksi *taputtaa itseään olkapäälle*. Oli se varmasti sellaistakin siansaksaa minun puheeni, mutta oletan, että terapeutti ymmärsi. Mies oli mukana, kysyi kysymyksensä englanniksi, joihin Ben vastasi saksaksi. Kaikin puolin keskustelu toimi, kunnes tuli loppuunvedon aika.

Kysyimme: Miten me voisimme auttaa Tytärtä?

Varsin kuvaavaa oli, ettemme ymmärtäneet heti sanaa, jota Ben käytti. Loben. Ben halusi, että muistamme kehua paljon Tytärtämme. Antaa onnistumisen kokemuksia, joita sanallisesti vahvistamme.

Ei ole näköjään kehumista tarpeeksi harrastettu tässä perheessä, kun tuo verbi oli jäänyt täysin pimentoon saksankielen sanavarastossamme… Taisi olla muuten myös sattuneista syistä uuden vuoden lupauksenikin. Maailma tais just koputtaa olkapäälle ja antaa vinkin tälle vuodelle!

Yksi ajatus artikkelista “Kehumisen taito

  1. Ja, loben ist ganz was wichtiges, bitte nicht vergessen. Selbstbewusst muss man sein, dann kommt man weit im Leben. Että sillä lailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s