Se kuusi-kysymys

Muistatteko kun kerroin kuusikasoista, jotka valtaavat täällä kaupungissa kadunristeykset? Niitä ei tosiaan jemmattu taloyhtiön roskisalueille, vaan joulukuusiröykkiöt koettiin yhteiseksi omaisuudeksi, jotka kaupunki hoitaa pois.

Loppiainen oli siis 6.01. Nyt ne kuusikasat on vihdoin haettu erillisellä kaupungin lava-autolla pois eli siinä meni 2,5 viikkoa. Mietin vain, että mitenkähän asia hoituu muissa maissa. Yllättääkö esim Italia tehokkuudellaan ja kuuset on napattu alta aikayksikön? Meneekö Sveitsin kaupunkien asukkailta kuitenkin hermot? Rallatteleeko ranskalaiset kuusiensa kanssa pitkälle toukokuuhun?

Elämä on kysymyksiä täynnä. Jopa joulukuusista.

Mainokset

9 ajatusta artikkelista “Se kuusi-kysymys

 1. meillä ovat tekokuuset kunniassa (löytyy joka kokoa ja joka väriä, pahin oli vaaleanpunainen hello-kitty kuusi…), yhtään kuusenraatoa en ole roskiksella tai missään muuallakaan nähnyt, enkä ennen joulua oikeita joulukuusiakaan kuin ihan muutaman kuivettuneen rupuskan kaupassa. Mantereella asustellessa sen sijaan oikeitakin joulukuusia oli, ja ne jätettiin roskiksen viereen.

 2. Ajauduin jonkun kulman kautta tänne blogiisi. Tervehdys!

  Täällä (Belizessä, Väli-Amerikassa) mennään myös tekokuusilla. Eipähän täällä aitoja kuusia kasvakaan. Tekokuusia on tarjolla aika kamalia ja vähän vähemmän kamalia. Itse en voi kuvitella tekokuusta hankkivani eikä meillä ole täällä tropiikissa sitten koskaan mitään joulukuusta ollutkaan.

  Mutta siis, kuusenraatoja ei ole täälläkään tienvarsilla. Sen sijaan kaikki palmu- yms puutarhajätteet jätetään aidan viereen odottamaan puutarharoskamiehiä jotka tulevat ihan kiitettävän usein, ehkä parin viikon välein suurinpiirtein, ja noukkivat palmunlehdet ja muut kuivuneet vihreät roskat mukaansa.

 3. Meillä tääl Sveitsis haettiin viime viikon lopussa, samaan paikkaan piti viedä ku pahvit ja lwhdet. Pakataanko teillä muuten lehdet kauniiksi paketiksi. Yaiks!!

 4. Suvi, kysymys: missäs sinä asustelet? Tuosta vaaleanpunaisesta tekokuusesta tuli vaan jotenkin niin Jenkit mieleen…

  Vau, Kata, oletpas eksoottinen! Ihanaa tämä bloginkirjoittaminen, kun saa kommentteja ihan toiselta puolelta maailmaa! No eipä mullekaan tulisi kyllä mieleen palmumaille kuusta raahata. Joku raja Suomi-joulun haikailussa pitää olla.

  Pupu, ajattelinkin, että Sveitsi kuitenkin päihittää kaikki järjestelmällisyydellään. Ja ei, lehdet tiputetaan lukittuun lehtiroskalaatikkoon. Ei tarvitse vaivautua niputtamaan.

  • Sardiniassa asustellaan. Eikä meilläkään ole minkäänlaista kuusta, jotenkin ei innosta se muovinen joulukuusi ja siihen tuoksut pullosta.

 5. On ihmeellinen tämä blogien maailma kyllä!

  Joo, eksoottistakin on elämä täällä mutta toisaalta sitten taas ei ollenkaan eksoottista. Esimerkiksi täällä eksoottiseksi hedelmäksi lasketaan omena, mikä on aika koomista suomalaisesta näkökulmasta.

  Meidän eksoottisesta ja ei niin eksoottisesta elämästä voi saada vähän kuvaa mun omasta blogista jos kiinnostaa: edustusrouvanpaivakirja.blogspot.com

 6. Vau, Suvi – mä en ihan tosissaan tiennyt, että kuusen tuoksuja voi pullosta ostaa… Onko sulla blogia?

  Kata, ai sinä olet se edustusrouva – bongattu on sun blogi jo!

  • on mulla blogi, mutta se on aika aiheuskollinen. saponina.blogspot.com
   Eiköhän sitä nykyään saa pullosta melkein mitä tahansa.

 7. Täällä Yhdysvaltain Illinois’ssa kuuset laitettiin roskapäivänä kadunvarteen sekajäte- ja kierrätysjäteastioiden viereen. Mutta joko jotkut ovat pitäneet kuustaan vielä pitkään vuodenvaihteen jälkeen, tai roskakuski on fuskannut – pari kuusiparkaa on vielä näkynyt lähikaduilla. (Loppiaista täällä ei tunneta ja joulukoristeet puretaan pääasiassa uudenvuodenpäivän jälkeen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s