Mummo-varomista

Tässä pitää ihan tosissaan alkaa varovaiseksi. Saksalaisethan alkavat ottaa kontaktia!

Kuntosalilla tervehdin tasapuolisesti kaikkia, jotka pukuhuoneessa nakupyllynä riehuvat ja portaissa vastaan konttaavat. Olen kuitenkin sen verran sulkeutuneen oloinen tyyppi kuulokkeet korvilla, etten tosiaankaan niistä mummoista juttukaveria hakemalla hae. Siirryn laitteesta toiseen alta aikayksikön ja poskien punoitus on juoksumatolla sen verran korkeaa tasoa, ettei kukaan voi väärin ymmärtää yksityisyyden hakuani. En minä sinne seurustelemaan tule, liikunta on muutenkin ihan takapuolesta.

Nyt kuitenkin eräs mummo tulee kysymään pukuhuoneessa, että puhunko englantia. Hänellä näes oli ongelma. Miehensä kanssa he matkustavat jo kymmenettä vuotta Lappiin ja nyt joku kehtasi mökkivarauksesta englanniksi vaatia etukäteismaksua. Voisinko minä kääntää sen sähköpostin saksaksi hänelle?

Siinä sitten neuvottelimme pitkät pätkät, saksaksi. Että jos hän ymmärtää minua puhuessani, ehkäpä. Mummo kertoi ihastuneensa Pohjoiseen, tosin Suomi on hieman liian tylsä hänelle. Myöntelin, varsinkin kun hän kertoi, että Ruotsin läpikin ajaminen on yhtä tuskaa. Kyllä se Norja vaan taitaa maisemissa muut Pohjoismaat voittaa.

Seuraavana päivänä respan täti ilmoitti, että Frau Rasch oli juuri soittanut ja kertonut saaneensa jo käännöksensä, mutta kiitteli kovasti minua avun tarjoamisesta. Vielen, vielen Dank, das war sehr nett von Ihnen! Onneksi hän ei kuulemma tule seuraavaan pariin viikkoon salille. Voi pian levittää sanaa, että minähän puhun ja ymmärrän saksaa. Ja sitten ne mummot ottaisivat minut mukaan jengiinsä.

Hui. Jos ei varo, minusta tulee pian paikallinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s