Saksanpähkinäprojekti

Kirjoitin taannoin eksoottisesta elämyksestä eli saksanpähkinöiden poimimisesta. Kannoimme pussillisen kotiin lokakuussa ja aikomus oli laittaa ne näytille ja syötille siinä joulun kieppeillä. Tietysti ne sinne kuivumaan jääkaapin päälle jäivät ja vasta nyt muistin ne.

Kunnon suomalaiset ovat pähkinänsä tottuneet ostamaan pussissa ja varsinkin kuorittuina. Pähkinsärkijä meillä onneksi oli, mutta en arvannutkaan millainen työ ja vaiva tuosta projektistani koitui. Aikaisemmin pähkinöitä olin rikkonut leppoisasti omassa tahdissa lähinnä glögiä siemaillen.

Ei auttanut hammasten kiristys, loppuun asti vaan, Frank. Niitä perhanan kuorenpalasia löytynee vielä keväälläkin keittiöstä mitä ihmeellisistä paikoista, sen verran niitä särkiessä lenteli.

Ihan turha luulo, että piirakkaan asti niitä säästyi. Vastakuorittuina ne kuulemma pitäisi parin viikon sisällä syödä ja meidän perhe ahmi ne muutamassa hassussa päivässä. Tytärkin, joka ei pähkinöistä ole aikaisemmin välittänyt, innostui niistä, kun näki mistä ne oikeasti tulevat.

Taidanpa siis kokeilla sen saksanpähkinäpiirakan tekoa ihan pussipähkinöillä.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s