Skypettelyä

Mies on työreissussa. Tämä on ilmeisesti tänä vuonna homman nimi. Ennen Tytärtä hän oli useinkin matkoilla – yhtenä vuonna pitkälti yli 100 matkapäivää – mutta silloin otin asian hyvinkin tyynesti. Saapahan omaa aikaa. Nyt katsotaan, kuinka paljon Mies saa tänä vuonna minulta palautetta yksinhuoltajuudesta. Ainakin tuliaisia pitää tulla.

Uusi harrastus on siis Miehen kanssa skypettäminen. Outoa, sanon minä, eikö se ole varattu sukulaisten kanssa yhteydenpitoon…  Nyt pitää keskittyä hänenkin sanomisiinsa, eikä vaikka katsella telkkaria samaan aikaan. Tai mussuttaa pullaa ja vakuuttaa kuitenkin, ettei mitään hyväskää ole kaappiin ostettu. Tai maata sohvalla naistenlehden kanssa ja kertoa samalla, kuinka just olit pölyjä pyyhkimässä ja pyykitkin on koneessa. Ymmärtänet yskän.

Mies tuntuu saaneen uutta potkua, kun uudet hommat alkoivat. Hän kertoi, kuinka palavereja oli tunnista toiseen, kiirettä pitää, miljoona ihmistä pitää tavata. Sitten kysyi, mitäs minä olen tänään tehnyt. Suurin ansioni päivälle oli viikata muovipussit siihen Ikean törpöttimeen.

Että pitäisköhän sitä oman elämän hankkimista harkita.

3 ajatusta artikkelista “Skypettelyä

 1. Voi kuule, taas oli ihan kuin omasta elämästäni. Minäkin oli 9 vuotta kotona ja aina oli selittämisen makua kun mies soitti töistä ja kyseli mitä me puuhaillaan ja olin vain puhunut puhelimessa ja aamutakki oli vielä lounasaikaan sekä minulla ja lapsilla päällä. Hyvä vinkki on ruiskuttaa pesuainetta kylpyhuoneessa ja pitää silitysrauta kuumana kun mies joskus kotiin saapuu. Ahkeria ollaan!

 2. Juu, sama vika rahikaisella. Mies soittaa iltasella hotellihuoneesta, vasyneena, koti-ikavissaan. Kertoo 16 tuntisista paivistaan, kokouksistaan, turhautumisestaan. Ja ma seuraan toisella silmalla homppasarjaa, kaivelen suklaakeksin jamia hapaankolosta ja koitan mutista osaaottavasti oikeissa kohdissa… Kauheeta taa kotirouvan elama.

 3. Kiitos vinkistä, Sofia, otetaan pesuhaju-harhautus käyttöön!

  Marianne, pitäiskö meidän tehdä online-kurssi oikein tuleville kotirouville?
  ”Miten toimia jetlagisen Miehen kanssa oikein? Puhelin- sekä skypekoulutus.
  Sisältö mm:
  Voi voi, raukkaa – miten äännähtää oikeissa kohdissa osanottavasti.
  Äänetön mussutus puhelimitse.
  Skypekameran kohdistus – aina pesuainepurkit näkyville.
  Television mute-nappulan käytön nopeusharjoituksia.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s