2011/2012

2011 oli ratkaisujen vuosi. Maaliskuussa irtisanouduin kuukausien pähkäilyjen jälkeen ja mietin pitkään, oliko se ollut oikea ratkaisu. Pari kuukautta sen jälkeen myös Mies irtisanoutui työstään. Isoja ratkaisuja, mutta ei uutta meidän perheessä. Kun kerran on ulkomaille lähtenyt, uskaltaa helpommin elämänsä suuntaa muuttaa. Sitä vaan luottaa, että aina se jotenkin suttaantuu.

Kühltai

Minusta tuli rouva Kotirouva. Leppoisaa elämää, kun Tytärkin on Kindergartenissa. Kävin ahkerasti arkisin saksankurssilla ja aloitin liikunnan. Rutiinit tulivat elämään, eikä ollut vaikeuksia täyttää päiviä. Saksassa on mahdollisuus taloudellisesti (ja sosiaalisesti) olla kotirouva, eikä sitä sen kummemmin tarvitse hävetä. Mutta jos voisin valita työn ja kotona olon väliltä, valitsisin työn kuitenkin. En siis ole kotirouvana vapaaehtoisesti, vaan yritän koko ajan töitäkin hakea.

Kesällä matkustimme. Kävimme rantalomalla Mallorcalla, ihailemassa Itävallan puolella Alppeja, ajoimme Saksan poikki Tanskaan ja tietysti Suomessa sukuloimassa. Heinä- ja elokuu olivat kaikenlaisia kaupunkitapahtumia täynnä, joten aika ei tullut Saksassakaan pitkäksi. Siskokin oli pari viikkoa seuranamme.

Syksyllä alkoi hieman ahdistaa. Mies oli vieläkin ilman töitä ja ilman selkeää tulevaisuutta tuntui, että kovasti tuuliajolla oltiin. Loka-, marras- ja joulukuu odotettiin työhaastattelujen tuloksia ja Mies kävi kovasti neuvotteluja. Yllättävän pitkä aika prosessissa meni, mutta nyt voin ilokseni ilmoittaa, että Mies on työt  taas aloittanut.

Mitäs 2012 tuo tullessaan? Paljon. Kymmenes vuosi ulkosuomalaisuutta. Muutto on taas edessä, mutta vasta vuoden loppupuolella. Olen ehtinyt asumaan jo viidessä maassa, mutta tämä muutto jännittää ehdottomasti eniten, koska elämäntapaamme ja mihin olemme tottuneet, on tulossa iso muutos kaikin puolin. Tyttärellä taas uusi kieli opeteltavaksi – 4 vuotta, 4 kieltä – ja se huolestuttaa eniten. Kerron enemmän suunnitelmistamme myöhemmin keväällä, kun paperisota alkaa.

Kiitos kaikille vaatimattoman blogini lukijoille seurasta vuonna 2011!  Matka jatkuu edelleenkin, joten stay tuned 😉

 

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “2011/2012

 1. Terveisiä ja onnea Hänelle uusista haasteista ja sulle ja neidille myös tietenkin sitten loppuvuodesta. Tahti on kova, kadehdin ja kauhistelen samaan aikaan.

 2. Oi kun jännittävää. Täällä veikkaillaan, että nyt tuli lähtö pois Euroopasta…
  Onnea uudesta työpaikasta! 🙂
  Kunhan et vaan blogia lopeta! Olen niin äärimmäisen huono kommentoimaan, mutta tätä on kuitenkin kiva seurata.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  T:Susan

 3. Kiitos molemmille S-rouville toivotuksista. Aina meillä on ollut tarkoitus asettua enemmän tai vähemmän pysyvästi kuhunkin maahan, mutta kiertolaisiksi ollaan muututtu. Toisaalta se on ihan kivakin välillä vaihtaa maisemaa ja rysäyttää arkirutiinit uusiksi. Pitää mielen virkeänä! Katsotaan nyt vaan, kuinka tuo Tytär näihin muuttoihin sopeutuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s