Oi Suomi

Ihanaa taas olla kotona! Melkein pari viikkoa olimme anopin nurkissa pyörimässä (voi anoppi-parkaa), joten sitä taas nauttii omasta rauhasta. Tosin kärsin taas perinteisestä loman jälkeisestä masennuksesta, jolloin ei haluaisi pikkusormeansakaan nostaa. *nostaa pikkusormensa ihan varmistaakseen kuitenkin. Toimi.*

Arvaa mikä oli vaikeinta Suomessa? Totutella taas niin pieneen määrään auringonvaloa. Klo kymmenestä kolmeen tuntui vaan niin vähäiseltä, vaikka sisällä enimmäkseen olinkin. Tällä hetkellä Etelä-Saksassa saa valoa suurinpiirtein kahdeksasta viiteen. Olinkin Suomessa koko ajan väsynyt ja päikkäreitä harrastin joka päivä. Tai olikohan syynä vain se, että Tytär väsytti olemalla koko ajan läsnä Kindergartenin sijaan ja päikkäreitä oli mahdollisuus harrastaa sukulaisten lapsenvahti-pakollisuuden ansiosta.

Tuliaisia saimme yhdessä sun toisessa muodossa. 10 kiloa! Sen verran oli matkalaukuissamme enemmän tavaraa kuin Suomeen mentäessä. Onnistuimme rikkomaan matkalaukunkin, mutta onneksi uusi kapsäkki kesti painoa enemmän. Vilkuilimme Helsinki-Vantaalla virkailijaa hermostuneena, kun yli 20 kg:n raja napsahti isommasta laukusta rikki, mutta hän oli ilmeisen varautunut joulun jälkeisen matkustajapiikin tuomiin ylikuormituksiin. Tai sitten oli vain iloinen, kun meillä oli vain kaksi simppeliä laukkua, koska lennon matkustajista 90% puhui venäjää ja heillä oli jos jonkinlaista säkkiä mukana puhumattakaan lasketteluvehkeistä.

Tytär oppi taas ilmaisuja. Äitini usein käyttämä ilmaisu ”Voi jee vieköön” on nyt lahjakkaasti kuultavissa tuon tuostakin. Toinen suupieliä nostattava kysymys oli Tyttäreltä ”Mikä se on se Voilapsiparka?”

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Oi Suomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s