Luxus-marjat

Onni ja luksus Suomessa ovat ehdottomasti marjat. Kun anoppi tarjoaa jälkkärinä marjarahkaa, se katoaa meidän perheeltä suihin alta aikayksikön. Eihän sitä Suomessa asuessa koskaan arvostanut, mutta nyt tajuaa, miten mahtavaa on iso pakastin ja marjavarasto.

Keski-Euroopassa tarjotaan marjojen sijaan paikallisia hedelmiä. Mustikkapiirakan asemasta on kahviloissa omena/ päärynä/ luumuleivonnaisia. Kaupan pakastinosastolta löytyy kyllä marjapusseja, mutta ne on kyllä niin jotenkin keinotekoisen makuisia. Ei oo tuorevadelman voittanutta.

Mielenkiinnolla aina käyn Suomessa kauppojen ruokaosastolla. Tänä vuonna yksi uutuus herätti huomiota: karpaloruisleipä. Karpalohan on sitä superfoodia, sanovat. Se yhdistettynä ruisleipään kuullostaa terveelliseltä, mutta maku ei välttämättä mikään ihmeellinen ole. Karpalopalat leivässä olivat sellaisia omituisia sattumia, epäilyttäviä makeita kohtia, joista ei kyllä tiennyt, pitääkö niistä vai ei.

Mieluummin minä otan ne marjat yhdistettynä vaikka perinteiseen jugurttiin. Mutta Keski-Eurooppaan voisi kyllä enemmänkin alkaa markkinoimaan marja-luksusta. Marjakiisselit Saksaan heti!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Luxus-marjat

  1. Mitä mitä, eikö sieltä etelästä saa Rote Grütze-kiisseliä ollenkaan? En sitä kyllä hirveän usein syö, enkä suin surminkaan vertaisi tuoreisiin marjoihin, mutta marjakiisseli se kai teknisesti ottaen on 🙂

    • Mitämitämitä? Ei tuota kiisseliä ole ainakaan kotikaupassa näkynyt. Nythän sitä pitää oikein alkaa metsästämään. Kiitos vinkistä, BerlinBat!

      • Innostuin sitten wikipediattamaan (ööh.. vrt googlettamaan..) ja sieltähän se selvisi miksei sitä teilläpäin näy: artikkeli kun alkaa ”Die rote Grütze, eine typische Spezialität Norddeutschlands und Skandinaviens…”. Toivottavasti kuitenkin saat purkillisen metsästettyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s