Tuplat

Hyvät joulut kaikille minunkin puolestani. Menikö kaikki suunnitelmien mukaan? Meille ei yllätyksiä osunut, vaan kaikki meni ihan perinteisesti.

Olemme kotoisin Miehen kanssa samalta paikkakunnalta. Vanhempamme asuvat vain parin kilometrin päässä toisistaan. Sinänsä ihanaa, kun lomien aikana pitkiä matkustamisia kyläpaikasta toiseen ei tule. Ei ole riitelyä, kumman suvun kanssa juhlapäivät viettää.

Mutta avainsanamme juhlien vietossa on Tuplat. Ja saman päivän aikana.

Vaikka kuinka yrittää ajoittaa vierailut sopivasti, niin tarjoilu pelaa kummassakin paikassa. Syömme kunnon joulutarjoilun sekä lounaaksi että illalliseksi, ja puurot ja kaffet päälle. Tuplasti. Jos kieltäytyy antimista, tulee huono omatunto, kun toinen on laittanut kystä kyllä.

Miehen kanssa katsomme vaakaa mielenkiinnolla, että mites tänä vuonna kävi. Viiden kilon painonnousu päivässä oli Miehen ennätys. Nyt hän tosin karppaa, joten mittari värähti huomattavasti maltillisemmin.

Huomautatte tietysti, että eihän tämä ole äidin/anopin syy, vaan itse sen lautasen täytätte. Täysin totta. Anoppilassa taannun pikkuporsaaksi, joka syö mitä tarjotaan ja santsaa päälle. Ja omien vanhempien luona nuuskin kaappien kätköt – suklaarasioita on minulta ihan turha piilottaa.

Nyt siis makaan pallona sohvalla ja vatsaa kivistää, kun ajattelen niitä neljää suklaarasiaa, mitä tuli joululahjaksi. Siis kyllähän ne syön, tuskin siinä muutamaa päivää kauemmin menee, ja siitä vihreiden kuulien laatikosta en edes muille tarjoa. Kuitenkin hiukan ahdistaa tämä joulun aika. Kas, siihenhän auttaa glögi ja punaviini.

Että Röyh vaan teillekin, terveisin Porsas.

 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Tuplat

  1. Täälläkin on toinen porsas. Tänään vaaka näytti vähän liikaa ja farkut kiristävät, eli oli pakko mennä juoksemaan heti klo 9 aamulla. Ei pitänyt syödä mitään tyhmää tänään, mutta taas sorruin punaviiniin ruoan kanssa. Kyllä ruoka maistuu kun on piimeetä ulkona! Mukavaa lomailua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s