Haalarikauhistus

Pohjalaisessa pikkukylässä kiinnitämme huomiota, kun kuljemme Tyttären kanssa. Syy on ulkonäkö. Tyttärellä ei nimittäin ole päällä Michelin-toppahaalaria vaan nätti pikku villakangastakki.

Keski-Euroopassa lapset puetaan nätisti. Sunnuntaina kaupungille kävelylle mennessä puetaan viimeisen päälle koko perhe ja silloin ei todellakaan lapset ole kurahaalareihin pukeutuneita. Villakangastakit ja nahkasaapikkaat, useinmiten ei hanskoja kädessä – niistä on keski-eurooppalaiset pikkutytöt tehty. Ulkonäkö menee käytännöllisyyden edelle.

Näin voidaan tehdä, koska 6 kuukautta kestävää talvikautta ei ole ja mittari laskee harvoin miinuksen puolelle. Lunta on hyvinä vuosina.

Suomalaiset lapset ovat ulkosalla mielestäni ihan eri tavalla mitä Keski-Euroopan kaupunkilaislapset. Jos pikkuisen sataa, ei meillä Kindergartenissa lapsia laiteta ulos ollenkaan. Syksyllä puistojen leikkipaikoilla näkee lapsia ihan eri asuissa, mitä suomalaisilla hiekkalaatikoilla. Lasten ei pidä itseään sotkeman.

sokos.fi

Käytännöllinenhän tuo toppahaalari on, ilman sitä suomalaislapsi ei voi olla, mutta voi armias miten ruma… Oli ne värit kuinka kivat tahansa, niin ei lasten toppahaalaria kamaluudessa voita mikään.Onneksi oma äitini oli sellaisen Tyttärelle täällä ostanut ja voi sitä riemua, kun saa lumessa rauhassa riehua.

Mutta en taatusti vie sitä kotiin Saksaan. Se on pyhitetty ihan vaan Suomen reissuille.

5 ajatusta artikkelista “Haalarikauhistus

  1. Ai ne haalarit, kyllä ne ovat karmeat. Tiedän, vaikka tytölläni on Reiman puku, hän saa vain käyttää sitä pihalla. Täällä on ihan sama juttu kuin Saksassa, ihan eri pukeutumismenttaliteetti lapsilla. Näin on.

  2. Meillä on kyllä pikkumiehellä haalari käytössä, ja viimeeksi tänään tuli puistossa rouva kysymään msitä niitä saa, kun on niin käytännöllinen. Rumahan se on (ja kyseisellä haalarilla on ikääkin jo useampi vuosi), mutta ah niin kätevä. Patsasteluvaatteet on meidän lapsilla erikseen, mutta puistoon mennään rymykamppeet päällä.

  3. Haalareita näkee kyllä Saksassakin. Tosin enemmän kaupoissa kuin lasten päällä. Haalarivalikoima ei suuri ole mutta ei ehkä tarvitsekkaan, koska missäpä saksalaislapsi niitä käyttäisi 🙂

  4. No hyvä, että muutkin ovat kiinnittäneet tuohon haalariasiaan huomiota. Minun mielestäni haalari on niin armottoman ruma, varsinkin kun niitä roippeita ei päivittäin näe. Ne hyppää silmille sitten Suomeen tullessa. Kyllä ne käteviä on, sitä en suinkaan kiellä!

  5. Pitääkö ostaa se rumin haalari? Maksa n.200€ ja saat kauniin haalarin. Eikä ne olekaan tarkoitettu kaupungille tai kauppoihin täällä Suomessakaan. Niillä ollaan ulkona. Kyllä täällä on monilla kauppavaatteet erikseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s