Känniset arjessa

Terveisiä Suomesta! Saavuimme taas anopin notkuvien pöytien ääreen jouluksi ja viivymme täällä parisen viikkoa. Oma koti jäi joulusiivousta vaille, matkalaukku hajosi matkalla ja pettymys oli melkoinen, kun näimme sateisen Helsingin. Onneksi joulutunnelma parantui hieman, kun saavuimme Pohjanmaalle. Täällä lunta näkyi edes pikkuisen.

Karu paluu Suomen arkeen tuli jo sunnuntain junamatkalla. Humalainen öykkäröi lasten leikkivaunussa. Kukaan ei reagoi ja hänelle myydään jopa lisää olutta ravintolavaunussa, vaikka tuskin sanaa suustaan enää saa.

Olin nimittäin taas jo unohtanut sen, että Suomessa näitä humalaisia näkyy minä vuorokauden aikana tahansa. Siis samanlaillahan ihmiset kännää maasta riippumatta. Kyllä asuinmaissani Saksassa ja Tanskassakin kännikaloja tapaa, älä ymmärrä minua väärin, mutta harvemmin kukaan on reippaasti humalassa keskellä päivää.

En ole mikään anti-viina. Kävimme jouluostoksien yhteydessä hakemassa Alkosta ison viinipussin, vaikka hintoja kauhistelimmekin taas. Eihän sitä koomakännäystä tavallisetkaan suomalaiset harrasta, mutta ne harvat jotka sitä tekevät, näkyvät arjessa Suomessa ehkä enemmän kuin muualla.

Pistos tuntuu sydämessä, kun katsoo ruotsalaisen käsitystä asiasta. Just noinhan se menee…

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Känniset arjessa

  1. Musta just pahin ongelma on, että kukaan ei sano mitään, jos joku vaikka lasten edessä öykkäröi. Mulla ainakin nousee kännikaloista verenpaine niin korkeelle, että napsahdan heti. Kerran ratikassa joku känniääliö setä istui parin pienen tytön edessä ja kääntyi koko ajan tuijottamaan niitä. Kukaan muu ei tietenkään sanonut mitään, mutta mä pimahdin ja karjasin, että on se ny p****le, kun te s******n kännipäät ette voi lapsiakaan jättää rauhaa!! Lähti setä aika lujaa, ajatteli varmaan, että tolle hullulle ei kannata vastaan sanoa…

  2. Oikein mukavaa vierailua siellä Suomessa! Näinhän se vaan on, surullinen tosiasia. Näitä asioita unohtaa, kun ulkomailla asuu, sitten tulee taas pettymys kun Suomessa ollaan. Alkeellista. Hyvää yötä! Itävallassa sataa lunta koko ajan, loppua ei näy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s