Hikeä, verta ja kyyneleitä peittoon

Syränverellä sitä tehty. Kolme pitkää vuotta yhtä projektia. Ja viime metreillä piti vielä lipat vetäistä. Puhun tietysti maailman pitkäaikaisemmasta käsityöprojektista nimellä Kyllähän-minä-yhden-päiväpeiton-kudon-tosta-vaan.

Kuten aikaisemmin kerroin, virkattuani palat yhteen vaikutti peitto kuitenkin hieman liian kapoisen oloiselta. Funtsasin pitkään, mitä tehdä, mutta viimein keksin alkaa virkata sellaisia pikkuisia palleroisia reunoihin. Virkkaaminen oli kivaa kutomisen jälkeen ja muutenkin niitä tuli melko nopeaan tahtiin.

Tänään ompelin koneella ne pallot reunoihin. Ei se nyt välttämättä siistintä jälkeä tullut, mutta saa se ihan kotikutoisen näköinen ollakin. Ja minulle, joka on ei-niin-kauhean-käsityöihminen, oli riemuvoitto jo sekin, että osasin koneella ommella.

Mutta kyllä siinä ikä ja terveys oli mennä. Usko loppua. Epätoivo siintää. Kaikista veemäisin osa oli itseasiassa juuri se koneompelu. Selkä jumissa ihan täysin parin tunnin jälkeen. Ompelin nimittäin paitsi pallot reunastaan kiinni peittoon, niin myös kiinni toisiinsa.

Jos positiivisesti ajattelee, Tytär varmaan arvostaa tätä. Siis noin kolmikymppisenä.

6 ajatusta artikkelista “Hikeä, verta ja kyyneleitä peittoon

  1. En ikinä osaisi tälläistä! Onneksi olkoon! Kyllä tytär arvostaa ja tulevat sukupolvet myös! Mukavaa lauantai-iltaa!

  2. No huhhelihuu. Se neuloo, virkkaa JA ompelee koneella! Kaksi viimeistä ovat allekirjoittaneen tavoitelistan kärjessä. Jälkimmäistä varten tosin pitäis olla se ompelukone, jota taas ei kannata ostaa jos ei ompele. Noidankehä on valmis.

  3. Kiitos Sofia ja Oili kannustuksesta! Minulla ei ole töitä, joten jotain projektia pitää olla. Mutta ehkäpä se seuraava projektini on hieman pienimuotoisempi, kuten esim patalappu. Tai sohvatyyny. Uskaltaisikohan sitä kangaskauppaan joskus…

  4. Paluuviite: Ei verellä vaan väristyksillä « finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s