Paikallista Suomi-havainnointia

Suomalaiset ovat täällä ihan hyvässä huudossa, mutta ei tietystikään medioissa paljoa mainita. Aina silloin tällöin kuulee ratikassa suomea puhuttavan, kuten viime viikolla. Vanhempi pariskunta oli täällä lomalla ja kehuivat kaupunkia. Siitä sainkin idean viikon suomalais-bongauksiin. Tasan kaksi kappaletta.

Ah, se sauna. Regelmässiges Saunieren verlängert das Leben elikkäs säännöllinen saunominen pidentää ikää. Näin luki kaupunginosan lehdessä, joten uskottavahan se on. Saksalaiset rakastavat saunaa, mutta se on erittäin kontrolloitua harrastamista. Olen olen ihmetellyt saksalaista saunomista täällä ja täällä, lähinnä tuota yhteissaunomista.

Hallo, Dec 7. 2011

Toinen havainto tuli kirjakaupan lastenosastolta, jonne oli pistetty jonkinlainen pohjoismainen osasto pystyyn. Kunnakset oli siellä sulassa sovussa Astrid Lindgrenin ja muiden kirjailijoiden tuotannon kanssa.

Tänään on varattu vihdoin ja viimein lentoliput jouluksi Suomeen, joten ikävää suomalaisia tuotteita kohtaan ei tarvitse kauaa kärsiä. Kärsiä sai kyllä lippujen hinnoista, mutta emme voineet epäselvän työtilanteen takia aikaisemmin lentoja ostaa. Tarvii sitten syödä kaikki murut tarkkaan siitä Lufthansan tarjoamasta leivänkyrsästä, kun kerran se on maksettu kovalla rahalla.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Paikallista Suomi-havainnointia

  1. Täällä Itävallassa on ihan samanlainen saunakulttuuri, en ymmärrä sitä enkä haluakaan ymmärtää. Tosi noloa, kun saunassa istuu nakuna kylän Bürgermeisteri. En mene ikinä niihin vaikka hienoja ovatkin. Onneksi mieheni ymmärtää, eikä hänkään enää paljon mene. Hyvää yötä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s