Ramen-ryystäystä

Sattuneista syistä perheemme syö paljon aasialaista ruokaa. Mies on tykästynyt siihen, koska on joutunut kiertämään Kiinaa ja Japania työnsä puolesta. Minun tietouteni aasialaisista ruuista rajoittuu sushiin ja thai-ruokiin, mutta osaan kyllä puikoilla syödä. Tytärkin vaatii ajoittain sushi-ravintolaan syömään ja kaikenmaailman wokit ovat meillä perusruokaa. Meillä on jopa oikea japanilainen riisinkeitin.

Kun ilmat kylmenevät, ei se sushi niin enää maistu. Mies pongasi kaupungistamme juuri avautuneen japanilaisen Ramen-ravintolan. Ramen on sellaista nuudelikeittoa, johon sitten lätkäistään erilaisia aineksia. Erittäin ruokaisaa ja jokaiselle löytyy taatusti omanlaisensa versionsa.

Hyvä merkki ravintolalle oli, että pieni paikka oli tupaten täynnä ja asiakaskunta koostui suurimmaksi osaksi japanilaisista. Vaikka ruokalista olikin ei-japanilaisin merkein, en siltikään ymmärtänyt nimikkeistä mitään. Onneksi annoskuvat saivat hyvin viestin perille. Mieskin hyväksyi keittonsa äänekkäästi ryystäen, joten Takumista taitaa tulla meidän vakipaikka.

Kylmänä päivänä keitto tekee kauppansa. Ja onneksi kaupungilla kulkiessa on joulumarkkinat joka puolella, joten kymmenen metrin välein saa kuuman Glühwein-mukin kouraansa, jos haluaa. Suuri kysymys vain on: amaretolla vai rommilla?

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Ramen-ryystäystä

  1. Todella maukkaan näköistä! On varmaan tosi vähän kaloreita, näyttää niin terveelliseltä. Juo ihmeessä jälkkäriksi Glühweini ja ota Lebkuchen kyytipojaksi!

  2. Hei, hyvältä näyttää japsiruoka, vaikken ekspertti aasialaisissa olekaan. Ja: voiko tosiaan glögiä maustaa Amaretolla? Siitäkin olin tietämätön. Mutta nyt aion kokeille, Amaretto on nimittäin ikisuosikkini ja glögi… no, ajankohtainen. Joten, kiitos vinkistä!

    • Juu, Jenni. Täällä laitetaan amarettoa tai rommia glühweiniin. Eiköhän se glögin kanssa toimi myös, melkein samaa kamaa kuitenkin on.

  3. Onko se …wein vähemmän mausteista kuin glögi? Vai jotakuinkin samaa kamaa? Siis sellanen valmisglögi – ei mikään itsemausteistahaudutettusuperihmisglögi. Toisaalta, saksalaista vois saada täältä. Piämpä silimät auki.

    • Glühwein maistuu omassa suussani enemmän jotenkin pistävämmältä, kirsikkaisemmalta, mutta samaa hehkuviiniähän ne kaikki periaatteessa on. Glühweinin alkoholimäärä on noin 10% ja myydään aina lasipullossa, joten aikuisemmalle väestölle tarkoitettua. En ole kokeillut glögiä amaretolla – siinä projekti Suomessa joululomalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s