Maneesin taikaa

Kävittekö lapsuudessanne sirkuksessa? Minun paikkakunnallani vieraili muistaakseni joskus kesäjuhlien aikaan sirkus, mutta en ole ihan varma, kävinkö siellä laillisesti. Teininä menin pummilla sisään, kun tauon aikana hengailimme sisäänkäynnillä ja hoonolla soomella puhuva nainen hätyytteli sisään ennen näytöksen alkua. Ja mehän menimme.

Sittemmin olen ollut lähinnä Cirque de Soleilin ystävä. Akrobatiasta en ole sinänsä niin kiinnostunut, mutta nuo näytökset on tehty niin taidolla ja niin kauniiksi, ettei sitä voi olla ihailematta. Viimeksi näin Saltimbanco-shown yhdessä vähän enemmänkin voimistelua harrastavan tuttavan kanssa ja hän arvioi ammattilaisen otteella näytöksen olleen erittäin pro. Suosittelen.

Ja sitten on nämä kotikutoisemmat sirkukset, kuten tämä naapurissa oleva, jossa olen jo pariin otteeseen vieraillut Tyttären kanssa. Taso ei ole korkea, voin kertoa. Eksoottisimmat eläimet ovat kameleita, hula-vanteita pyörittelevä tyttö on trikoissaan öö… pulleahko ja jonglöörin heitot päätyvät maneesille melkein joka kerta. Minä pidättelen henkeä, kun isot hepat tulevat ravaamaan pieneen kehään, koska aitaa ei ole sitten minkäänlaista välissä. Ja kehtaavat vielä veloittaa 2 EUR per pää tauolla eläimien lähemmästä taputtelusta.

Mutta sirkuksen taika toimii Tyttärelle. Säihkysilmin hän pyytää kotona kertaamaan näytöksen kulun ja iPhonen tallentamia videoita katsotaan tarkasti. Ei siinä äitin kritiikkiä kuunnella, vaan pyydellään kolmatta kertaa sirkukseen. Ja äiti myöntyy. Manege ist frei!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s