Ikäloppu korppu

Tänään tuli karu muistutus, kuinka vanha olen.

Saksan kurssilla oli vanhahko teksti, jossa kerrottiin tietokone-sanastosta. Parikymppinen kurssikaverini kysyi: ”Was ist ein Floppy Disc?”

Kääk. Minä olin ainut, jolla oli hajua asiasta! Tässä se ero parikymppisten ja kolmikymppisten välillä on. Minulla on jopa vieläkin graduni tallennettuna… Mikä sen nimi nyt olikaan? Disketti? Levyke?

Niin huolella piti kirjoittaa siistillä käsialalla siihen etikettiin, mitä levyke sisältää. Mulla ei ainakaan ollut hajuakaan, kuinka paljon tietoa siihen diskettiin mahtuu dokuja, joten oli aina kopion kopioita. Ja silti oli pieni epäilys aina, missä se oikea kopio siitä prosemmasta oli. Ja sitten tuli kauppoihin niitä söpömpiä diskettikoteloita, joita sitten kasautui sinne työpöydän laatikoihin. Järjestys olla pitää.

Ah. Ja se tajuttoman iso tietokone siellä yliopiston tietokonehuoneessa. Macilla ensin mentiin viestinnän luokissa, mutta PC kotiin tuli. Yritettiin muka siinä vaiheessa tehdä jotain ohjelmointia, josta saatiin hajua HTML:stä. Pieleen meni, eikä se ympyrä ja kolmio näytölle ilmestynyt.

Ja sitten joku puhui jo Internetistä. Mikä se on? Mitä siellä voi tehdä??

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Ikäloppu korppu

  1. En oo kyllä vielä ihan kolmeakymmentä, mutta korput muistan silti. Mut oliko niitä ennen jotain muita? Lisäksi omaan kokemusmaailmaan kuuluu ainoastaan noi pienet versiot aiheesta, isompia en oo mäkään nähnyt. Kaikkia noista löytyi kyllä kasoittain toimiston kaapeista, joita raivattiin tänään… Lisäksi labrojen tietokoneista osa ei vieläkään hyväksy muita kuin diskettejä (!), joten niiden kanssa tulee pelleiltyä säännöllisin väliajoin. Parasta on tietty, jos asema hajoaa ennen kuin on saanut noin 15000 mittauspisteen datansa ulos. Kokemusperäisesti tämä tapahtuu usein maanantaisin.

    Ensikosketuksista nettiin tulee mieleen klassikko eli kissin chat. En aluksi tajunnut yhtään mikä se on, tai mitä siellä voi tehdä. Oi niitä aikoja!

  2. Eikö olekin yhtäaikaa hupaisaa ja surullista muistella vanhoja? Eikä tosiaan tunnu siltä, että niistä disketeistä olisi niiiin montaa vuotta kulunut. Tekniikassa sen huomaa, kuinka alkeellisista oloista sitä on lähtenyt… Korppu mikä korppu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s